TEODOSIĆ PIJE, PUŠI I NE IGRA ODBRANU: Hrvat koji je zbog Srbina otišao iz Cibone izjavom o Teu ZAPALIO REGION!
Foto: Profimedia

hit

TEODOSIĆ PIJE, PUŠI I NE IGRA ODBRANU: Hrvat koji je zbog Srbina otišao iz Cibone izjavom o Teu ZAPALIO REGION!

Košarka -

Iskusni košarkaš Damir Markota govorio je o aktuelnoj situaciji u hrvatskoj košarci, problemima sa kojima se suočava njihova reprezentacija, strancima i tom prilikom se dotakao i Miloša Teodosića.

Markota je u popularnom podkastu "Inkubator" na zanimljiv način prokomentarisao davanje šanse strancima da igraju za Hrvatsku.

"Ne znam šta bih ti rekao. Kad sam bio tamo, kad ti u nekom trenutku treba plej, pa dobro, nije loše što je Drejper tu. Ali sa druge strane, što nekom drugom ne bi dali priliku" kaže Markota.

On smatra da selektori uvek nalaze mane domaćim plejmejkerima.

"To je uvek poznato kod nas, da se nađe mana. Pa kako Lafajeta nikad nisi vodio, kako njemu vidiš da je on taj? Kod nas se uvijek traže mane, ali svako ima mane.

Zanimljivo, Markota je kao primer naveo Miloša Teodosića, za koga kaže da ne vodi sportski život, ali je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi u protekloj deceniji.

"Samo kod nas se gledaju te mane. Po tome Miloš Teodosić nikad ne bi trebalo da bude igrač. Pije, puši, ne igra odbranu, je li? Ili Dončić u Sloveniji sa 16 godina. Mogli su da kažu ‘ma on je premlad’. I ovako nemamo neke rezultate 30 godina, niko od nas ne očekuje zlato, pa nek naši igraju", jasan je Markota.

Podsetimo, hrvatski košarkaš je ove sezone nastupao za Cibonu, međutim, nakon sukoba sa srpskim trenerom Vladom Jovanovićem napustio je voljeni klub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track