KARI SE POKLONIO VELIČANSTVENOM LUKI! Dončić uništio Ratnike, ubacio 39 POENA za manje od pola sata igre! BOBI ISKLJUČEN! VIDEO
Foto: Profimedia

SRBI GLEDALI MAGIČNOG SLOVENCA

KARI SE POKLONIO VELIČANSTVENOM LUKI! Dončić uništio Ratnike, ubacio 39 POENA za manje od pola sata igre! BOBI ISKLJUČEN! VIDEO

Košarka -

Zahvaljujući maestralnom Luki Dončiću Dalas je ubedljivo slavio u San Francisku protiv Golden Stejta 133:103 (36:12, 26:17, 41:35, 30:39).

Luka Dončić
foto: EPA

Dončić je bio nezaustavljiv na ovom meču. Za 28 minuta igre ubacio je čak 39 poena, upisao osam asistencija, šest skokova i dve ukradene lopte.

Mavsi su od samog strata kontrolisali dešavanja na terenu, pa se pitanje pobednika praktično nije ni postavljalo na ovoj utakmici. Gosti su posao završili u prvoj četvrtini, koju su dobili sa ubedljivih 36:12. Do poluvremena bilo je +33. Prednost Dalasa rasla je iz minuta u minut, a početkom poslednje četvrtine bilo je i maksimalnih +43 za goste.

Luka Dončić
foto: Profimedia

U poraženom timu najefikasniji je bio Stef Kari, koji je ubacio 27 poena na ovom meču. Kari je postigao pet trojki protiv Dalasa i tako povećao rekord NBA lige po broju postignutih šuteva za tri poena u jednom mesecu - sada ih ima 90.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Priliku da zaigraju u ovom susretu imali su Boban Marjanović i Alen Smailagić. Centar Dalasa proveo je četiri minuta u igri i zabeležio dva poena i dva skoka, dok je mladi Smailagić u odigrao šest i po minuta za Ratnike i za to vreme upisao dva poena, jedan skok i jednu asistenciju.

Treba istaći da je Bobi Marjanović igrao malo jer je isključen na ovom meču. Srpski košarkaš je morao da napusti teren zbog grubog faula. Mnogi smatraju da je u ovoj situaciji sudija zaista preterao...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track