JANIS UBACIO 49, DURENT 42 POENA: Milvoki pobedio Bruklin, osam poena Marjanovića u porazu Dalasa (VIDEO)
Foto: AP

NBA

JANIS UBACIO 49, DURENT 42 POENA: Milvoki pobedio Bruklin, osam poena Marjanovića u porazu Dalasa (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Milvokija pobedili su noćas Bruklin sa 117:114 i ostvarili treći trijumf u poslednje četri utakmice u NBA ligi. Bakse je predvodio Janis Adetokunbo sa 49 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Kris Midlton u pobedi je učestvovao sa 26 poena, 11 skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte, Džru Holidej sa 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Brajan Forbs sa 12 poena.

Milvoki sada na trećem mestu Istočne konferencije ima 40 pobeda i 24 poraza i nalazi se na dve i po utakmice za drugoplasiranim Netsima, koji imaju 43/22. Prva je Filadelfija skorom 43/21.

U ekipi Bruklina Kevin Durent bio je najefikasniji sa 42 poena i 10 skokova. Kajri Irving dodao je 20 poena, sedam skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte, a Lendri Šamet 17 poena. U timu nije bilo Džejmsa Hardena, koji je propustio 14. uzastopnu utakmicu zbog povrede tetive.

Košarkaši Sakramenta pobedili su Dalas sa 111:99 i ostvarili treću pobedu u medjusobnim duelima ove sezone. To je drugi put u tri sezone da je Dalas izgubio sve tri utakmice u sezoni od Sakramenta. Kingse su predvodili Badi Hild sa 27 poena i šest skokova, Marvin Bagli sa 23 poena i devet skokova i Rišon Holms sa 17 poena i sedam skokova.

Najefikasniji u ekipi Dalasa bio je Luka Dončić sa 30 poena, šest skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte, pre nego što je isključen u poslednjem minutu zbog druge tehničke greške. To je bila 15. tehnička u sezoni za slovenačkog košarkaša ove sezone i ako dobije još jednu sledi mu suspenzija od jedne utakmice.

Džejlejn Branson dodao je 17 poena za Dalas, Dvajt Pauel 13 poena i sedam skokova, a srpski centar Boban Marjanović osam poena, sedam skokova i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Košarkaši Filadelfije pobedili su posle produžetka San Antonio sa 113:111 košem Bena Simonsa u poslednjim trenucima utakmice. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džoel Embid sa 34 poena i 12 skokova, Set Kari sa 22 poena, a Dvajt Hauard 14 poena i 11 skokova. Simons je utakmicu završio sa pet poena, šest skokova i pet asistencija.

Filadelfija je posle četvrte uzastopne pobede ostala prva ekipa na Istoku.

U ekipi San Antonija, koja je izgubila treći uzastopni meč, Loni Voker postigao je 23 poena, Keldon Džonson 19 poena, a Rudi Gej 18 poena i 10 skokova.

Košarkaši Finiksa pobedili su Oklahomu sa 123:120 i ostali u igri za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji. Devin Buker postigao je 32 poena za Sanse, a dobru partiju prikazali su i Kris Pol sa 18 poena i 11 asistencija i Tori Krejg sa 18 poena i 10 skokova.

Sedmorica igrača Oklahome postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Darijus Bejzli sa 19 poena uz devet skokova. Teo Maledon postigao je 18 poena, a Taj Džerom i Kenrih Vilijams po 15. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski postigao je četiri poena i imao je dve asistencije.

U ostalim utakmicama Toronto je pobedio Los Andjeles Lejkerse sa 121:114 i prekinuo niz od tri poraza, a Njujork je pobedio Hjuston sa 122:97. Majami je bio bolji od Šarlota 121:111, a Portland je pobedio Boston sa 129:119 i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track