TRENER VALENSIJE PRECRTAO SRBINA: Vanja Marinković već sada može slobodno da traži novi klub!
Foto: Starsport©

višak

TRENER VALENSIJE PRECRTAO SRBINA: Vanja Marinković već sada može slobodno da traži novi klub!

Košarka -

Bivši košarkaš Partizana završio epizodu u španskom klubu

Vanja Marinković, srpski košarkaš, završio je izgleda epizodu u španskoj Valensiji. Trener Đaume Ponsernau, kluba kojem je malo nedostajalo da izbori plasman među osam najboljih timova Evrolige, odlučio je da se odrekne Srbina pred odlučujuće utakmice u prvenstvu Španije.

Španski mediji pišu da nije došlo do sukoba između Đaume Ponsernaua i Vanje Marinkovića. Jednostavno, Španac je odlučio da bivši bek Partizana nema kvalitet da se nađe u deset najboljih.

– Morao sam da donesem odluku u korist tima. Imali smo dosad rotaciju sa 14 igrača, ali nema razloga za tako nešto sada kada ne igramo više dva takmičenja paralelno. Do kraja sezone igraćemo s deset igrača najviše i to je moje kockanje i moja odluka – rekao je Ponsernau.

Vanja Marinković
foto: Euroleague.net

Vanja Marinković imao je lošu sezonu u Valensiji, jednostavno i pored pruženih prilika nije uspeo da se izbori za svoj status u klubu. Srpskom košarkašu ističe ugovor sa Valensijom 30. juna, a već sada je izvesno da Valensija neće aktivirati klauzulu za novu jednogodišnju saradnju. Sasvim je izvesno da Vanja Marinković već sada može da traži novu sredinu.

Španski mediji pišu da se od Vanje Marinkovića očekivalo mnogo više od onoga što je pokazao od 2019. godine, kada je u transferu vrednom 200.000 evra stigao iz Partizana. Srpski košarkaš je u Valensiji po sezoni zarađivao oko 460.000 evra. Njegovu slabu formu uslovile su i česte povrede, posebno ramena, koja ga je odvojila više od tri meseca sa parketa.

Kurir sport/www.superdeporte.es

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track