UGLEDNI AMERIČKI ESPN DIŽE SRBINA U NEBESA: Bogdan Bogdanović je ključni igrač Atlante!
Foto: Profimedia

nba

UGLEDNI AMERIČKI ESPN DIŽE SRBINA U NEBESA: Bogdan Bogdanović je ključni igrač Atlante!

Košarka -

Američka sportska mreža ESPN ističe da je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović ključni igrač Atlante pred predstojeći plej-of NBA lige.

"Zdravi Bogdanović je bio ključni igrač u preokretu sezone. Prosečno beleži 18 poena od smene trenera preokrenuvši rezerve Atlante od najveće slabosti do najveć snage Hoksa na putu ka prvom nastupu u plej-ofu od 2017. godine", navodi ugledni ESPN.

Bogdan Bogdanović
foto: Profimedia

Srpski košarkaš pruža maestralne partije od kako je Nejt Mekmilan na mestu trenera Hoksa zamenio Lojda Pirsa. Atlanta je nakon smene trenera počela da beleži fantastične rezultate a popularni Bogi je eksplodirao.

"Sa Bogdanovićem koji igra većinu minuta koje ne igra Trej Jang, Atlanta je iznenađujuće dobra bez svoje najveće zvezde u poslednje vreme. Hoksi su efikasniji od protivnika za 3,9 poena na 100 poseda sa Bogdanovićem na parketu, a Jangom van terena, od Ol-star pauze".

Hoksi su izgubili sva tri međusobna meča sa Niksima, ali novinar ESPN-a veruje da sa ovakvim Bogdanom Atlanta može da eliminiše ekipu iz Njujorka u prvoj rundi plej-ofa.

Podsetimo, Njujork Niksi imaju prednost domaćeg terena na startu plej-ofa protiv Atlante.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track