AS BOSTONA EKSPLODIRAO Tejtum ubacio 50 poena i odveo Seltikse u plej-of!
Foto: Profimedia

kakav meč

AS BOSTONA EKSPLODIRAO Tejtum ubacio 50 poena i odveo Seltikse u plej-of!

Košarka -

Košarkaši Bostona plasirali su se noćas u plej-of NBA lige u Istočnoj konferenciji, pošto su pobedili Vašington sa 118:110.

Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 50 poena, od kojih je 32 postigao u drugom poluvremenu. On je imao i osam skokova i četiri asistencije. Kemba Voker pobedi je doprineo sa 29 poena i sedam skokova, a Tristan Tompson sa 12 poena i 12 skokova.

Boston je počeo drugo poluvreme serijom 22:4, za vodjstvo 74:58, Vašington je prišao na 84:91, ali su Seltiksi serijom 15:6 otišli na 18 poena prednosti, pet i po minuta pre kraja utakmice, što im je bilo dovoljno za pobedu.

Pobedom u utakmici plej-ina, Boston je obezbedio mesto u plej-ofu Istočne konferencije, gde će u prvom kolu igrati protiv Bruklina, kao sedmi nosilac.

U ekipi Vašingtona najefikasniji su bili Bredli Bil sa 22 poena, devet skokova i šest asistencija i Rasel Vestbruk sa 20 poena, 14 skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade.

I pored poraza Vašington će imati još jednu priliku za plasman u plej-of i igraće protiv Indijane, koja je pobedila Šarlot sa 144:117.

Pobednik duela Vašingtona i Indijane ići će u plej-of kao osmi nosilac i u prvom kolu igraće protiv prvog nosioca u Istočnoj konferenciji Filadelfije.

U ekipi Indijane osmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a Ošaje Briset bio je najefikasniji sa 23. Dag Mekdermot postigao je 21 poen, a Domantas Sabonis 14 poena, 21 skok i devet asistencija.

U ekipi Šarlota Majls Bridžis postigao je 23 poena, uz osam skokova, Kodi Zeler 17, a Teri Rozje 16 poena, osam skokova i šest asistencija.

Odlučujuća utakmica za plasman u plej-of Istoka igra se u noći izmedju četvrtka i petka u Vašingtonu.

Šarlot je završio sezonu.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track