NIKOLA JOKIĆ JE SAVRŠEN, PRAVO JE UŽIVANJE GLEDATI GA KAKO SE IGRA LOPTOM: Legendarni Toni Kukoč nahvalio našeg asa
Foto: EPA/Shawn Thew, Profimedia

kuća slavnih

NIKOLA JOKIĆ JE SAVRŠEN, PRAVO JE UŽIVANJE GLEDATI GA KAKO SE IGRA LOPTOM: Legendarni Toni Kukoč nahvalio našeg asa

Košarka -

Toni Kukoč, proslavljeni jugoslovenski reprezentativac i legenda svetske košarke, i zvanično je primljen u Kući slavnih.

Tim povodom slavni Hrvat je odgovarao na video-pitanja novinara, pa se pored ostalih tema posvetio i Nikoli Jokiću. Naš as iz redova Denvera, koji je već viđen kao MVP NBA lige, oduševljava i slavnog asa.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

- Jokić je kompletan igrač, na svakoj utakmici pokazuje da je lider u pravom smislu. Neverovatan je način na koji pogađa, skače, asistira... Igra sjajno, zabavan je za gledanje i sve to deluje kao igra za njega. Uživa da se takmiči na tom nivou i to je upravo lepota košarke, da sve što radite na treninzima i što drugi ne mogu da vide postane vidljivo kada kročite na teren - kaže Kukoč, a prenosi nova.rs, pa obrazlaže:

Nikola Jokić
foto: Profimedia

- Čini mi se da su drugi igrači bolji pored njega i uspevaju da ga prate. Jokić nije najbrži na svetu, nije fizički najspremniji, ali njegova vizija na terenu i to što vidi sekundu ili dve pre svih ostalih ga čini čudesnim igračem.

O ulasku u Kuću slavnih Kukoč kratko objašnjava da se oseća sjajno i da tek očekuje da shvati šta to zapravo znači.

Toni Kukoč, Jugoplastika
foto: Printscreen YT

- Bio sam veoma uzbuđen kad su me pozvali i rekli da konačno ulazim u Kuću slavnih. Zaista sam uzbuđen, još nemam potpun osećaj, ali je fantastično. Poslednjih nekoliko dana mi je čestitalo mnogo ljudi iz svih država u svetu, ne znam odakle im moj broj (smeh)... Dobro je biti ja ovih dana!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track