KOKOŠKOV VRAĆA OTPISANE: Kalinić i Nedović opet u dresu Srbije
Nikola Ka, Foto: Profimedia

kvalifikacije, pa igre u tokiju

KOKOŠKOV VRAĆA OTPISANE: Kalinić i Nedović opet u dresu Srbije

Košarka -

Bliže se kvalifikacije za Olimpijske igre i ukoliko se plasira na Igre u Tokiju, košarkaška reprezentacija Srbije, biće jedan od kandidata za medalju.

Kako prenose mediji selektor Igor Kokoškov računaće na Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića koji nisu bili u sastavu na Svetskom prvenstvu u Kini pre dve godine.

Navodi si to da bi na spisku trebalo da se nađe i Stefan Jović. Plejmejker je ovu sezone proveo u Himkiju, ali imao je problema sa povredama. Očekuje se da će poziv dobiti MVP ligaškog dela ABA lige, Filip Petrušev i pravo otkrovenje NBA lige Aleksej Pokuševski.

Na spisku bi trebalo da se nađu i Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

Okupljanje reprezentativaca trebalo bi da bude 8. juna, a kvalifikacije startuju 29. juna, ali veliko je pitanje na koga će Kokoškov moći da računa jer se tada igra i košarkaška Superliga Srbije.

U tom takmičenju će osim Petruševa čast domaćih klubova braniti igrači poput Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca, Branka Lazića, Ognjena Jaramaza, Uroša Trifunovića, a s timom će biti i Dragan Milosavljević koji je nedavno odigrao prvu utakmicu posle 21 meseca.

Podsetimo, Srbija će se na kvalifikacionom turniru u Beogradu za mesto na Igrama u Tokiju boriti sa selekcijama Donimikanske Republike, Filipina, Senegala, Portorika i Italije, a samo će pobednik igrati na turniru u Japanu i to u grupi sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Hrvatskoj na kom pored domaćina učestvuju: Nemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil.

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track