POSLEDNJI PRESEK ZA MVP! Nikola Jokić na korak do velikog priznanja!
Foto: Profimedia

NBA

POSLEDNJI PRESEK ZA MVP! Nikola Jokić na korak do velikog priznanja!

Košarka -

Zvanični sajt NBA lige objavio je poslednji presek za MVP nagradu.

Majkl Si Rajt, novinar zvaničnog portala najjače košarkaške lige na svetu, objavio je poslednji presek pod nazivom – „MVP rangiranje: I pobednik je...“ – u kom objašnjava zašto je Nikola Jokić završio na prvom mestu.

Ovo rangiranje svakako nije zvanično proglašenje jer će NBA lige će krajem juna saopštiti ko je osvojio MVP, a po prognozama stručnjaka Nikola Jokić je taj kome ide ovo priznanje.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

- Početkom marta Jokić je zauzeo prvo mesto i od tog trenutka svakom partijom je sve više ojačavao svoju poziciju na vrhu - piše Rajt na početku teksta i podseća na izjavu Stiva Neša, legendarnog igrača, a danas trenera Bruklina, koji je pohvalio igru srpskog košarkaša rekavši da je Denver nastavio sa fantastičnim igrama i posle povrede DŽamala Mareja.

- To je jedan od razloga zašto je Jokić završio na prvom mestu naše liste - piše Rajt misleći na povredu Mareja.

- Lider u dabl-dablovima (60), Jokić je nastavio da nosi Denver uprkos povredama Džamala Mareja, Pi DŽej Dozira i Vila Bartona. Jokić je sezonu završio kao treći po broju tripl-dablova (16), a postigao je i lični rekord po broju poena, skokova i asistencija u jednoj sezoni. Nikola je sezonu završio sa 903 minuta više od Džoela Embida, ukupno 2.488, što ga rangira na treće mesto ove sezone. Jokić je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igrača meseca, čime je postao tek treći košarkaš Nagetsa da je to uspeo - zaključuje Majkl Si Rajt.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track