JOKIĆ JE ZVER! NEVEROVATNA PARTIJA SRBINA: Raspoloženi Somborac RAZMONTIRAO Portland! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

JOKIĆ JE ZVER! NEVEROVATNA PARTIJA SRBINA: Raspoloženi Somborac RAZMONTIRAO Portland! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera slavili su nad Portlandom sa 120:115 u meču u kojem je srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo izdominirao.

Jokić je odigrao još jedan sjajan MVP meč i pružio neverovatnu partiju u plej-ofu.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Denver je napravio brejk i vodi sa 2-1 protiv Portlanda.

Jokić je meč završio sa 36 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Kod Denvera Ostin Rivers je ubacio 21 poen, dok je Majkl Porter imao 15, Eron Gordon 13, a Fakundo Kampaco 11.

Lilard je sa 37 poena bio najefikasniji kod Portlanda, Mekkolum je imao 22 poena i devet skokova, Pauel je ubacio 18, Entoni 17, dok je Nurkić ostvario dabl-dabl učinak sa 13 poena i 13 skokova.

Milvoki je pobedom nad Majamijem 113:84 stigao na korak od plasmana u polufinale plej-ofa Istočne konferencije. Baksi su poveli u seriji sa 3:0, a nijedan tim u istoriji NBA lige nije prokockao ovu prednost u doigravanju.

Ključ pobede Milvokija leži u dominaciji u skoku (56-41) i činjenici da su uspeli da zadrže domaćina na svega 38 odsto šuta iz igre.

Kris Midlton je sa 22 poena bio najefikasniji, a odličan učinak imao je i Janis Adetokumbo sa 17 poena i 17 skokova. Džimi Batler je u ekipi Majamija bio prvi strelac sa 19 poena, a vreme na parketu ponovo je sjajno koristio Nemanja Bjelica. Srpski košarkaš je za 18 minuta postigao 14 poena (4-6 šut iz igre), uz četiri skoka i dve asistencije.

Posle više od osam godina, Los Anđeles Lejkersi radovali su se pobedi u plej-ofu na svom terenu. Lejkersi su savladali Feniks sa 109:95 i tako došli do vođstva u seriji 2:1.

Entoni Dejvis i Lebron Džejms vodili su Lejkerse do trijumfa. Dejvis je imao dabl-dabl učinak, 34 poena i 11 skokova, a Džejms je uz 21 poen dodao i devet asistencija.

Kod Sansa bolji od ostalih bio je centar Deandre Ejton sa 22 poena i 11 skokova.

Počinje Fajnal for Evrolige u Kelnu, a u prvom polufinalu (18.00) sastaju se CSKA i Efes. Iako su Turci u ligaškom delu imali bolji skor, Efes je favorit: kvota na dvojku je 1,45, a na keca 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Efes.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track