KOKOŠKOV ODREDIO KANDIDATE ZA OLIMPIJSKI TURNIR: Srbija u najjačem sastavu, na spisku Jokić, Bogdanović, Micić i Teodosić
Foto: FIBA

za Tokio

KOKOŠKOV ODREDIO KANDIDATE ZA OLIMPIJSKI TURNIR: Srbija u najjačem sastavu, na spisku Jokić, Bogdanović, Micić i Teodosić

Košarka -

Muška seniorska reprezentacija Srbije će od 29. juna do 4. jula igrati na FIBA Olimpijskom kvalifikacionom turniru, gde će se boriti za prvo mesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Turnir se održava u Beogradu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

„Orlovi“ će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B. Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Selektor Srbije, Igor Kokoškov je odredio spisak kandidata za nacionalni tim i na njemu se nalaze sledeći igrači:

Miloš Teodosić

Stefan Jović

Vasilije Micić

Aleksa Avramović

Bogdan Bogdanović

Danilo Anđušić

Ognjen Jaramaz

Branko Lazić

Nikola Kalinić

Vladimir Lučić

Ognjen Dobrić

Dragan Milosavljević

Nemanja Bjelica

Dejan Davidovac

Filip Petrušev

Dalibor Ilić

Nikola Milutinov

Boban Marjanović

Miroslav Raduljica

Alen Smailagić

Marko Gudurić

Nikola Jokić

Aleksej Pokuševski

Vanja Marinković

Nemanja Nedović

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track