POJAČANJE ZA ČLANA KLS: Matija Novković novi košarkaš Novog Pazara!
Foto: Starsport©

transfer PIJACA

POJAČANJE ZA ČLANA KLS: Matija Novković novi košarkaš Novog Pazara!

Košarka -

Novi košarkaš Novog Pazara Matija Novković rekao je da se posle četiri godine igranja i studiranja na američkim univerzitetima uželeo evropske košarke

"Organizacija u Novom Pazaru je odlična, od trenera do uprave. Na nama je samo da radimo i dokazujemo se. Pratio sam našu elitnu ligu, to je ozbiljan kvalitet. Zadovoljan sam što baš ovde počinjem neku svoju profesionalnu karijeru", rekao je Novković.

On je visok 193 centimetra i igra na poziciji beka, a u SAD je nastupao za univerzitete Istočnu Jutu i Teksas AM Internešenal.

"Nauči se tamo i dobro i loše, ali potrebno je izvući pozitivne stvari. Kada je fizički aspekt u pitanju, to je na ozbiljnom nivou. Taj odnos prema treninzima igraču može samo da pomogne u daljem radu", ocenio je Novković.

Pre Novkovića, koji se treninzima Novopazaraca priključio početkom sedmice, taj član Košarkaške lige Srbije angažovao je centra iz SAD Dejvida Onuoru.

Pazarski košarkaši su u trećoj sedmici pretpripremnog ciklusa, a trener Darko Kostić trenutno radi sa mladim igračima, koje predvode Altin Islamović, Bogdan Mikavica, Enis Đulović, Emin Eminbegović, Luka Kulundžić i Željko Milić.

"Najmlađi košarkaši sigurno napreduju, a to će se najbolje videti sredinom avgusta kada budemo kompletni. Želimo da osposobimo što više momaka iz Novog Pazara jer će njih sedmorica ili osmorica biti u prvom timu", naveo je Kostić.

Trener Pazara najavio je da je cilj da momci poput Kulundžića, Milića ili Eminbegovića u narednom periodu postanu nosioci igre Novog Pazara.

"To nije lak i kratak proces, a mi smo na nekom njegovom početku. Mislim da smo na pravom putu i da Novi Pazar ima momke na koje može da računa", zaključio je Kostić.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track