MVP NAGRADA JE KAO ZLATO SA SRBIJOM! Želim da deca UZVIKUJU naša imena
Foto: Starsport©

BOGDANOVIĆ RAZUME JOKIĆA

MVP NAGRADA JE KAO ZLATO SA SRBIJOM! Želim da deca UZVIKUJU naša imena

Košarka -

Košarkaš Atlante i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je govorio o velikom prijatelju Nikoli Jokiću koji je razočarao Srbiju odlukom da ne igra na Olimpijskim igrama.

- Mislim da će mu trebati neko vreme da shvati šta je postao ove godine. MVP nagrada je nešto što bih mogao da uporedim sa nekom zlatnom medaljom koju je reprezentacija osvajala kada su igrali naši idoli poput Peđe Stojakovića, Vlada Divca, Saše Đorđevića. Verujem da bi nesumnjivo mogao da postane jedan od idola deci i da može da bude motivator narednih generacija u Srbiji. Znači puno. On je prvi u istoriji i još uvek može da napreduje - ističe Bogdan Bogdanović u razgovoru za Njujork Tajms.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Pre Jokića i Bogdanovića, ljudi u Srbiji su se noću budili da gledaju Divca i Stojakovića.

- Da, to je bila velika stvar. Sećam se da je u plej-ofu Dalas uvek bio nezgodan za Kingse, naravno i Lejkersi. Nisam uspevao da ispratim cele serije zbog TV prava i tih stvari, ali kada god je utakmica bila na TV-u, gledali smo je. Najčešće su se prenosili mečevi koje su Kingsi igrali kod kuće. Bio sam jako mlad, imao sam devet ili 10 godina - dodao je Bogdanović.

Upravo je Peđa Stojaković bio razlog što je Bogdan Bogdanović odabrao košarku.

- Bilo je Svetsko prvenstvo 2002. godine, svi su pričali o njemu, klinci u školi. Šutirali smo trojke i izgovarali ime Peđe Stojakovića ili nekog drugog velikana srpske košarke. Nadam se da sada ima dece koja isto rade uzvikivajući naše ime. Dobar je osećaj biti u toj poziciji - zaključio je bek Atlante.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track