RADONJIĆ O POJAČANJIMA: Crvena zvezda želi iskorak u Evroligi
Foto: ABA League/Budućnost VOLI

velike ambicije

RADONJIĆ O POJAČANJIMA: Crvena zvezda želi iskorak u Evroligi

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda je obavila veliki posao što se tiče sastavljanja tima za narednu sezonu.

Tako su u klub stigli Nikola Ivanović i Luka Mitrović, a prema navodima medija na pragu dolaska su Stefan Jović i Aleksa Avramović.

– Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja, istakao je trofejni stručnjak Dejan Radonjić koji ima nameru da rekonstruiše tim za narednu sezonu.

Radonjić je već sarađivao sa Ivanovićem u Budućnosti 2011. godine.

– Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde.

O Luki Mitroviću nije puno govorio.

– O Mitroviću nema potrebe previše trošiti reci, pogotovo ne o kvalitetu koji je i u tek završenoj sezoni pravio razliku. Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti.

Radonjić ističe da svi u klubu tragaju za najboljim rešenjima.

– Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog. A, realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak.

Navijači su nestrpljivi, kada će biti nova pojačanja.

– Proces selekcije ekipa praktično je počeo dan posle izuzetno teške i uspešne sezone. Tražimo najbolja moguća rešenja koja su nam dostupna. Odnosno, tražimo igrače koji ce pomoći Crvenoj zvezdi da napravi iskorak u Evroligi gde je prošle sezone imala 10 pobeda. Razumljivo, nezahvalno je pričati o konkretnim imenima, dok su proces selekcije i razgovori sa igračima u toku. Ali, uveren sam da ćemo na kraju tog procesa, u skladu da našim mogućnostima, napraviti tim koji ce biti konkurentniji na evro sceni i koji ce imati više pobeda nego minule sezone. Razumem veliko interesovanje javnosti, ali očekujem i da navijači razumeju proces koji je u toku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track