KAKAV MEČ - PALA JE I KRV NA TERENU! Ejton u poslednjoj sekundi doneo Finiksu drugu pobedu u finalu Zapada! Pol Džordž tragičar!
Foto: Profimedia

nba liga

KAKAV MEČ - PALA JE I KRV NA TERENU! Ejton u poslednjoj sekundi doneo Finiksu drugu pobedu u finalu Zapada! Pol Džordž tragičar!

Košarka -

Košarkaši Finiksa poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige pošto su noćas na svom terenu savladali Los Andjeles Kliperse sa 104:103.

U završnici meča, na 8,2 sekunde do kraja oba slobodna bacanja pri rezultatu 103:102 za Kliperse promašio je Pol Džordž.

Finiks - Klipersi
foto: Profimedia

Do pobede Finiks dolazi nakon što je 0,9 sekundi pre kraja na ubacivanje iz ugla od strane Džeja Kraudera, loptu "zakucao" Deandre Ejton.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Kameron Pejn sa 29 poena i devet asistencija, Ejton je zabeležio dabl-dabl učinak od 24 poena i 14 skokova, dok je Devin Buker postigao 20 poena (5/16 šut iz igre).

Najbolji igrač Finiksa vodio je pravi rat na terenu sa Patrikom Beverlijem. Košarkaš Klipersa nije Bukeru dao da "diše", a krajem treće deonice mu je i razbio nos. Došlo je do žestokog sudara, pa je as Finiksa morao na kratko do svlačionice kako bi mu zaustavili krvarenje.

Finiks - Klipersi
foto: Profimedia

U ekipi Klipersa bolji od ostalih bio je Džordž sa 26 poena, i po šest skokova i asistencija, Redži Džekson je dodao 19 poena uz pet skokova, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac je upisao 14 poena uz 11 skokova.

Treći meč finalne serije Zapadne konferencije igra se u Los Andjelesu, u noći izmedju četvrtka i petka.

U noći izmedju srede i četvrtka igra se prvi finalni meč Istočne konferencije, izmedju Milvokija i Atlante, u kojoj nastupa srpski košarkaš Bogdan Bogdanović.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track