ORLOVI NAKRIVILI SOMBRERO: Srbija uz malo muke bolja od Meksika u generalci za olimpijske kvalifikacije
Foto: Starsport©

prijateljski meč

ORLOVI NAKRIVILI SOMBRERO: Srbija uz malo muke bolja od Meksika u generalci za olimpijske kvalifikacije

Košarka -

Košarkaši Srbije savladali su Meksiko 81:77u prijateljskom meču u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

1 / 35 Foto: Emilija Jovanović

Srbija je otvorila meč, ali je Meksiko odmah uzvratio trojkom i tako najavio seriju šuteva sa distance. Posle četiri minuta svega tri poena postigli su “orlovi”, ali srećom nisu mnogo bolji bili Meksikanci. Vodili su gosti, pre svega zahvaljujući trojkama, a Srbija je držala priključak. Posle prvog kvartala Meksiko je vodio 21:17 od toga ubacili su pet trojki, dok je Srbija imala četiri izgubljene lopte.

Mendez je drugu četvrtinu otvorio, pogađajte, trojkom. Mđutim, odgovorila je sada Srbija sa dva uspešna šuta sa distance. Milosavljević je smanjio razliku. Pono je usledila trojka Meksika, ali i Gagija Milosavljevića. Upisali su gosti čak 10 trojki. Ipak, Srbija preko Dobrića i odličnog probijanja dolazi do prvog vodstva od 42:41, a potom Kalinić povećava razliku. Dugo su vodili Meksikanci, ali je Srbija u završnici uspela da preokrene i stekne vodstvo od 45:43 na poluvremenu.

WU, Košarka
foto: Emilija Jovanović

Meksiko je odmah na startu sa linije penala stigao do izjednačenja. Bjelica i Jović na drugoj strani povećavaju prednost Srbije trojkama, potom je sjajni Petrušev odigrao dobro odbranuo i izblokirao šut Meksika. Srbija je nap ola treće deonice stekla dvocifrenu prednost. Usledila je serija od 10:0 Meksika, koji se vratio na samo pet poena zaostatka. Teodosić je trojkom uspeo da povisi prednost na šest razlike.

Trojkom su otvorili poslednju četvrtinu Meksikanci, ali tu su stali. Dejan Davidovac je zaokružio seriju Srbije na 10:0 i povisio na dvocifrenu prednost. Održavala je prednost Srbija, dobro se pozicionirala i dobro realizovala šut. Kruz je pogodio trojku i smanjio na četiri razlike, ali to je bilo sve. Srbija je slavila.

WU, Košarka
foto: Emilija Jovanović

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boban Marjanović sa 20 poena i on je bio jedini dvocifren u timu.

Za Meksiko najviše poena je postigao Mendes, 16, dok je Stol ubacio 14, a Hajmes 12.

Četvrta četvrtina

4i0. minut 81:77 - Kraj utakmice

39. minut 81:74 - Srbija je pred pobedom mnogo teže nego pre nekoliko dana na Akropolis kupu

36. minut 79:70 - Naša reprezentacija 0država prednost

31. minut 63:60 - Nova trojka Meksikanaca

Četvrta četvrtina

30. minut 63:57- Posle naše serije 15.2 u drugom delu kvartala gotovo 5 minuta nismo poentirali a onda je Teodosić pogodio trojku uz zvuk sirene

29. minut 60:55 - Meksiko je u seriji 10:0

25. minut 58:45 - Mnogo bolje deluje naša selekcija u nastavku. Meksikanci teško dolaze do poena, a na drugoj strani naša serija traje

22. minut 53:45 - Trojka Bjelice, pa Jovića

21. minut 47:45 - Marjanović ponovo postiže prve poene za Srbiju

Treča četvrtina

20. minut 45:43 - Gosti su koristili sjajan šut za tri poena, ubacili su 10 šuteva van linije 6,75. Sa druge strane naš tim ima 7 izgubljenih lopti i 13 asistencija

19. minut 45:41 - Marjanović ima već 12 poena

19. minut 42:41 - Sjajan napad bez spuštanja lopte na parket, koji se završio trojkom Dobrića

18. minut 36:41 - Meksikanic su ubacili čak 10 trojki i to sa pet različitih igrača

15. minut 31:35 - Meksikanci sve vreme vode, a Kokoškov traži postavu koja će najbolje funkcionisati

13. minut 25:31 - Serija trojki na obe strane terena

Druga četvrtina

10. minut 15:21 - Najveći problem je pet trojki Meksika! Sa druge strane naš tim ima četir izgubljene lopte i šut iz igre 6 od 15

6. minut 8:9 - Trojka Anđušića

5. minut 5:6 - Imamo problema sa efikasnosti u napadu, igra se uglavnom na Marjanovića

3. minut 2:3 - Poene za Srbiju postigao je Marjanović

Prva četvrtina

Izabranici selektora Igora Kokoškova prethodno su istog rivala pobedili 104:67 na Akropolis kupu u Atini, na kome su takođe savladali Grčku i Portoriko, što im je donelo prvo mesto na turniru. Biće to poslednja pripremna utakmica pred početak kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji je na programu od 29. juna do 4. jula u srpskoj prestonici.

"Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u balon i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakon toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a juče su imali prvi trening sa ekipom. Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji", rekao je selektor Igor Kokoškov.

U sladu sa aktuelnim merama Vlade Srbije zbog pandemije koronavirusa, kapacitet dvorane za meč protiv Meksika biće značajno smanjen, na 30 odsto.

Za olimpijsku vizu pored Srbije, boriće se još Italija, Filipini, Portoriko, Senegal i Dominikanska Republika, a samo pobednik turnira izboriće plasman na Igre u Tokiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track