DOČEKAJMO ZLATNE KOŠARKAŠICE: Nikodijević pozvao Beograđane pred Skupštinu
Foto: Nikola Anđić / Kurir

VREME SLAVLJA

DOČEKAJMO ZLATNE KOŠARKAŠICE: Nikodijević pozvao Beograđane pred Skupštinu

Košarka -

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević pozvao je građane da večeras u 20.00 ispred Starog dvora dočekaju i pozdrave košarkašice Srbije koje su osvojile zlato na Evropskom prvenstvu.

Prema njegovim rečima, muzički program za doček je pripreman zajedno sa košarkašicama, a neke numere koje će se čuti večeras u centru Beograda, mogle su se čuti već i tokom šampionata.

Nikodijević dodaje da, s obzirom da je danas Vidovdan, biće i tradicionalne muzike.

"Ovo je dobra prilika da se zajedno odužimo košarkašicama veličanstvenim dočekom i proslavimo zlato, ali i da ih ispratimo na Olimpijske igre odakle čekamo novu medalju", kazao je Nikodijević.

Istakao je da je balkon Skupštine Grada najtrofejniji balkon, ne u Srbiji, nego u čitavom svetu.

"Ne verujem da postoji neka terasa koja je dočekala toliko evropskih i svetskih šampiona i olimpijskih osvajača medalja", kazao je Nikodicjević i dodao da su upravo košarkašice u zadnjih pet-šest godina najprisutnije na balkonu Starog dvora.

Podseća da se sve medalje i uspesi sportista proslavljaju na balkonu Starog dvora od 1995. godine i dodaje da su u Skupštini najsrećniji kada imaju takve manifestacije za organizovanje.

Nikodijević je naveo da je ovaj uspeh košarkašica kontinuitet dobrih rezultata i istakao da selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković radi izvanredan posao sa devojkama.

"Svi smo se potajno nadali da će ponovo biti zlato. Sinoćna utakmica, od prvog minuta, je pokazala ko je najbolji u Evropi i bio sam siguran da ćemo pobediti. Devojke zaslužuju doček kao najbolje na Starom kontinentu i kao neko ko je proneo slavu ove zemlje i učinio nas ponosnim", kazao je Nikodijević.

Prema njegovom mišljenju, utakmica u kojoj je Srbija pobedila Francusku i na taj način postala prvak Starog kontinenta, bila je predavanje Marine Maljković svim košarkaškim trenerima u Evropi, ne samo u ženskoj nego i u muškoj konkurenciji.

"Očigledno je da devojke savršeno razumeju i sprovode u delo sve ono što Marina zamisli. Mislim da ćemo s ovakvim angažovanjem, trudom i znanjem naše selektorke, još dugo vladati u ženskoj košarci", kazao je Nikodijević i podsetio da je ovo već četvrta medalja u šest godina.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track