MRŠIĆ POSLE DEBAKLA HRVATSKE: Nemačka je bila bolja u ključnim trenucima susreta!
Foto: Dado Đilas

MRŠIĆ POSLE DEBAKLA HRVATSKE: Nemačka je bila bolja u ključnim trenucima susreta!

Košarka -

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić rekao je da je Nemačka je bila bolja u ključnim trenucima susreta, nakon poraza u polufinalu kvalifikacionog turnira za OI koji se igra u Splitu. Hrvatska je izgubila od Nemačke 76:86 i ostala bez izgleda za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatskoj nije pomogla niti fantastična predstava Bojana Bogdanovića sa 38 koševa, prenosi Hina. Nemačka će svoju priliku za plasman u Tokio tražiti u nedelju u finalu protiv Brazila koga vodi Aco Petrović, a na OI ide samo pobednik finalnog susreta u Splitu.

"Večeras smo odigrali najbolju utakmicu na ovom turniru, ali u zadnjih pet minuta kada se odlučivalo, više nismo imali svežine i nismo vukli dobre poteze. Puno smo zavisili od Bojana Bogdanovića. On na kraju više nije imao svežine, stalno su ga udvajali, a mi smo bili statični. Nismo dovoljno brzo išli s loptom. Na kraju su Nemci bili brži i svežiji," rekao je Mršić.

Mršić je istakao kako je hrvatska reprezentacija loše ušla u susret, ali da se krajem prve četvrtine oporavila.

"Krenuli smo sporo, ali oporavili smo se i krajem prve četvrtine i krajem druge deonice igrali smo odlično. Od zadnjih 4.5 minuta prvog poluvremena i u sledećih 15 minuta odigrali smo stvarno dobro. Najbolju odbranu, kakvu smo igrali u kvalifikacijama za SP," dodao je Mršić.

Nažalost, to nije bilo dovoljno za pobedu. ;Na kraju su ;izabranici Veljka Mršića izgubili sa 10 razlike, mada su osam minuta pre kraja imali 10 koševa viška.

Kod Nemaca najefikasniji je bio Maodo Lo sa 29 koševa i osam asistencija.

"On je odličan igrač, na pragu je NBA lige. U prvoj četvrtini je dao 18 poena. Kasnije smo ga čuvali normalno, do kraja je u 30 minuta postigao 11 koševa. Imali smo i mi Bojana koji je dao 38 poena," dodao je hrvatski selektor.

Mršić se zahvalio i navijačima.

"Atmosfera je bila dobra, navijači su nas gurali da igramo bolje nego što možemo u ovom trenutku i hvala im na tome," kazao je Mršić otkrivši kakav je njegov status na klupi reprezentacije nakon ovog turnira. "Status mi je isti kao što je i bio pre turnira," naglasio je.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track