GROBLJE KOŠARKE: 7 razloga zbog kojih su Orlovi razočarali naciju i pukli od Italijana
Foto: Dado Đilas, Starsport

tokio ostao samo san

GROBLJE KOŠARKE: 7 razloga zbog kojih su Orlovi razočarali naciju i pukli od Italijana

Košarka -

Srbija odavno nije više "zemlja košarke". Potvrda da je stvarno tako stigla je u vidu šamarčine koju su srpskim košarkašima u Beogradu, u direktnom duelu lansirali Italijani, koji su slavili u punom "Pioniru" rezultatom 102:95.

Time su Azuri otišli na OI u Tokio, a Srbija ostala da tuguje.

Srbija, Italija, košarkaši Italije, košarkaši Srbije
foto: Starsport

Kvalifikacioni turnir za OI, za koji je država Srbija iskeširala između 2.500.000 i 3.000.000 evra FIBA i zbog čega niko neće odgovarati, pokazao je sve slabosti srpske košarkaške reprezentacije.

Ekipa skupljena s brda i s dola, ekipa kojoj su najbolji igrači otkazivali kako i kad su hteli, ekipa koju je vodio selektor bez autoriteta koji je dozvoljavao da mu se svakakve stvari rade oko tima...

Jednostavno, nije bilo sistema. A on je, čini se, od prvog dana postavljen pogrešno i za to kaznu treba da snosi i vrh KSS, posebno predsednik Danilović sa saradnicima.

Srbija, Italija, košarkaši Italije, košarkaši Srbije
foto: Starsport

Naime, već godinama unazad mlade srpske košarkaške selekcije ne mogu da se pohvale uspesima na velikim takmičenjima, pa izjava Nemanje Bjelice posle debakla od Italije „da smo igrali kao go..na“ i da za pet godina više neće imati ko da igra za reprezentaciju jasno ukazuju u kakvu provaliju klizi srpska košarka. Ne treba zaboraviti činjenicu da je Italija u Beograd došla bez četvorice najboljih košarkaša - Galinarija, Belinelija, Heketa i Datomea. Naši košarkaši, poput Teodosića, Micića, Bjelice, Kalinića, Marjanovića, delovali su kao skup rekreativaca sa Ade, nikako kao moćna ekipa koja je proteklu sezonu završila sa titulama MVP.

Srbija je dobila težak udarac, tačnije nokaut i pitanje je da li će se oporaviti posle debakla od Italije. Bez jasnog sistema, bez igre, bez odbrane, bez rezultata...

Predrag Danilović, razlozi neuspeha
foto: Kurir, Dado Đilas

Razrešena misterija

Micić: Pukao mi je mišić

MVP Evrolige Vasa Micić razrešio je misteriju svog izostanka na većem delu meča protiv Italije.

- Nikada nisam gledao izgovore u životu, tako ni sada. Sve sto imam da kažem jeste da sam na kraju zagrevanja osetio pucanje mišića u kvadricepsu. Neobjašnjivo kako. Pokušao sam da igram, nisam mogao da dam svoj maksimum i to je to. Žao mi je što se nismo plasirali na Olimpijske igre, ali život ide dalje - izjavio je Micić za Sport klub.

Vasa Micić
foto: Starsport©

Tvit

Da li je Bogdan prozvao Jokića?!

Bogdan Bogdanović je iz Atlante preko Tvitera uputio poruku košarkašima, za koju mnogi tvrde da je bila i prozivka na račun Nikole Jokića:

- Nije bio naš dan, to je sport, dešava se i najboljima. Kapa dole svima koji su odvojili svoje vreme da budu deo reprezentacije i ovo leto! Idemo dalje!

Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović
foto: Dado Đilas
stampano izdanje 06.07.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE - DANAS U KURIRU! POKLON IZNENAĐENJA I DODATAK STARS: Rat za Džejovu penziju! U igri je 1.500 evra mesečno

Danas ćete uz Kurir dobiti poklon iznenađenja, samo izaberite dnevne novine sa poklonom koji želite.

Možete izabrati: mini-katanac, metalnu činijicu, vešalicu, kesicu za lavandu, narukvicu protiv komaraca, silikonski odvijač, loptice za pranje veša, sunđer za šminkanje, gumice za kosu, ljuštilicu za voće i povrće i mnoge druge vredne poklone.

U dodatku Stars pročitajte:

Rat za Džejovu penziju! U igri je 1.500 evra mesečno. Iako bivša supruga pokojnog pevača Nada ima zakonsko pravo da nasledi njegova primanja iz Austrije, žena koja je živela s njim Andrijana Tomanić je bila u Beču sa svedocima i podnela zahtev da ona budi primalac novca.

Intervju s Bojanom Barjaktarović, pobednicom šoua "Nikad nije kasno": Moja borba s rakom dojke.

Kristijan dočekao ljubavnicu iz "Zadruge": Ne vraćam se ženi, počinjem život s Kristinom.

Taki otkrio: Bio sam vozač Ksenije Pajčin.

Stars, najava
foto: Promo

Čitajte KURIR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track