DA SE NE LJUBIMO - Da li je posle neodlaska na OI u Tokiju došlo vreme da IGOR KOKOŠKOV podnese ostavku?!
Foto: Starsport©

nema autoritet

DA SE NE LJUBIMO - Da li je posle neodlaska na OI u Tokiju došlo vreme da IGOR KOKOŠKOV podnese ostavku?!

Košarka -

Selektor srpskih košarkaša nije mogao da se postavi kao lider igračima, a zamera mu se najviše što Nikolu Jokića nije ubedio da je potreban reprezentaciji

Igor Kokoškov posle debakla košarkaške reprezentacije najverovatnije će podneti ostavku. Totalni neuspeh, jer kako drugačije nazvati neodlazak na OI u Tokio i to posle kvalifikacionog turnira koji je organizovan u Beogradu.

Igor Kokoškov
foto: Starsport©

Igor Kokoškov, bez obzira na skoro dvodecenijsko iskustvo iz NBA lige, nema kapacitet da vodi reprezentaciju Srbije. Tako bar misle navijači na društvenim mrežama. Tačnije, nema onaj mangupluk i autoritet kakav su imali Svetislav Pešić i Dušan Ivković, a može se slobodno reći i Aleksandar Đorđević.

Gospodski maniri Kokoškova, tačnije to što ne ume da podvikne, zaurla ili lupi tablom su nešto što očigledno ne može da prođe u Srbiji. Srbija je bila zaprepaštena kada je na pauzi protiv Italije videla da Kokoškov tajm-aut drži pomoćnicima, a ne igračima koji su sedeli na klupi i dosađivali se.

Srbija, Italija, košarkaši Italije, košarkaši Srbije
foto: Starsport

Sa njegovim dolaskom na mesto selektora bili su oduševljeni svi u Srbiji, posebno zbog njegovog boravka u NBA, te sjajnog rada u Gruziji i Sloveniji sa kojom je baš protiv Srbije došao do titule evropskog šampiona. Međutim, Igor Kokoškov je po preuzimanju srpske reprezentacije počeo da tone. Tačnije, KSS nije smeo da mu dozvoli da u isto vreme bude trener Fenerbahčea i selektor Srbije. Baš zbog toga, nije uspeo da upozna igrače i nametne se kao autoritet. Rezultat svega bilo je na kraju da Kokoškov ne može da ubedi Nikolu Jokića da zaigra za Srbiju ovog leta.

košarkaši, Predrag Danilović, Igor Kokoškov
foto: KSS

Srbija se sa Kokoškovom jedva provukla u kvalifikacijama za EP u grupi sa košarkaškim "trećim svetom" - Finskom, Gruzijom i Švajcarskom, doživevši dva poraza. Sada je na potezu KSS od njih zavisi, hoće li Kokoškov ostati selektor, ili će otići.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track