ŠOK! NAJBOLJA SRPSKA KOŠARKAŠICA SONJA VASIĆ IMA KORONU: Ministar Udovićić saopštio loše vesti pred put u Tokio!
Foto: FIBA

TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU

ŠOK! NAJBOLJA SRPSKA KOŠARKAŠICA SONJA VASIĆ IMA KORONU: Ministar Udovićić saopštio loše vesti pred put u Tokio!

Košarka -

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, otkrio je da je naša najbolja košarkašica Sonja Petrović pozitivna na korona virus.

Prvi deo srpske delegacije, veslački tim naše zemlje, već je stigao u Japan, a tamo je pozitivan test na koronu imao Sonjin suprug Miloš Vasić.

"Imamo dvoje zaraženih sportista u ovom trenutku, nažalost. U pitanju je bračni par", rekao je Udovičić za RTS i tako otkrio identitet sportista.

Sonja Vasić, Miloš Vasić
foto: Instagram

Plan je bio da MVP nedavno završenog Evropskog prvenstva za košarkašice nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara, a sada je njeno učešće pod znakom pitanja.

Veslači su u već u Japanu, ali postoji opcija da se vrate u Srbiju.

"Pokušavamo čitavu delegaciju da vratimo u Srbiju, jer ima još dosta vremena do Olimpijskih igara. Potrebno im je da se vrate u trenažni proces, a treba da izvučemo maksimum. Ne smemo da dozvolimo da ostatak tima ima konsekvence, da bude izolovan. Moramo da im omogućimo da predstavljaju Srbiju na pravi način", rekao je Udovičić.

Vanja Udovičić
foto: Zorana Jevtić

Miloš Vasić se nalazi u izolaciji i nakon sedam dana će ponovo biti testiran. Kada bude imao dva uzastopna negativna testa biće mu dozvoljeno da napusti karantin.

Miloš Vasić
foto: Starsport©

Podsetimo Olimpijske igre startuju 23. jula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track