RAĐA POSLE KATASTROFE: Za sve je kriva ABA! NADJE**VANJE Zvezde i Partizana ko ima više para i ko će da kupi više stranaca!
Foto: Starsport©

otvoreno

RAĐA POSLE KATASTROFE: Za sve je kriva ABA! NADJE**VANJE Zvezde i Partizana ko ima više para i ko će da kupi više stranaca!

Košarka -

Proslavljeni hrvatski košarkaški as Dino Rađa prokomentarisao debakl Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija i Hrvatska su imali prednost domaćeg terena na kvalifikacionim turnirima, ali nisu uspeli da obezbede vizu za Tokio. Hrvati su poraženi u polufinalu turnira od Nemačke, dok je Srbija u finalu dobila šamar od Italije.

Rađa smatra da je veći problem hrvatske košarke ABA liga nego neodlazak u Tokio.

"Generalno, to je ta ABA liga, to nad***vanje ko ima više para i ko će kupiti više stranaca od najboljih, Partizana, Zvezde, Budućnosti, Cedevite Olimpije. I onda se igrači ne mogu razvijati, tu sve umire. Evo, niti Srbi nisu na Igrama", kaže Rađa za "Sportske novosti" i dodaje:

"Ti ne možeš u ovom trenutku da objasniš jednom Zadru, Ciboni ili Splitu da ta ABA liga ne koristi nacionalnim interesima, nacionalnom prvenstvu. I sada svi nas prozivaju, a mi u reprezentaciji imamo igrače koji su 11 meseci u klubovima, s nama tek mesec dana. Kog mladog igrača su ti klubovi izbacili".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track