Ivković: Ovo je bila važna utakmica, dobro smo odigrali
Foto: BETA

Ivković: Ovo je bila važna utakmica, dobro smo odigrali

Košarka -
Utakmici u Levicama prisustvovali su i potpredsednik KSS Dejan Bodiroga, direktor muških reprezentativnih selekcija Dragan Tarlać i generalni sekretar KSS Andrija Kleut

LEVICE - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je utakmica protiv Slovačke bila veoma važna posle neočekivanok kiksa protiv Crne Gore i ocenio da su njegovi izabranici večeras odigrali dobro u Levicama.

Srbija je u 3. kolu A grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2013. savladala domaćina Slovačku sa 93:71 i zabeležila drugu pobedu nakon startnog uspeha protiv Islanda.

"Ovo je bila veoma važna utakmica za nas posle poraza od Crne Gore. Mislim da smo dobro odigrali. Slovačka je dobro počela, posebno Anton Gavel sa šutem za tri poena. Primili smo čak 24 poena u prvoj četvrtini, ali smo od druge dobro kontrolisali utakmicu, uspostavili balans spolja i pod košem, za šta je zaslužan povratak Nenada Krstića, koji je izuzetno važan igrač za naš tim", izjavio je Ivković posle meča i dodao da je ekipa imala i dobar procenat šuta.

"Moramo, međutim, da unapredimo organizaciju igre kada na terenu nije Miloš Teodosić, jer je činjenica da smo mnogo lopti izgubili u četvrtoj četvrtini kada on nije igrao. Idemo iz utakmice u utakmicu i okrećemo se Estoniji", zadovoljan je bio selektor nacionalne reprezentacije.

Jedan od boljih u timu Srbije, Danilo Anđušić, naveo je da je u prvoj četvrtini Slovacima dopušteno dosta lakih poena i otvorene šuteve za tri poena.

"U drugoj smo bolje igrali u odbrani, stekli 15 poena prednosti i do kraja smo je uspešno održavali i povećavali. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, što treba ispraviti. Okrećemo se sledećoj utakmici", poručio je Anđušić.

U narednoj utakmici Srbija dočekuje Estoniju 24. avgusta od 20:30 sati u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track