LEGENDARNI SLAVIŠA KOPRIVICA NAKON POTPISA SINA: U Partizanu me je trenirao početnik, a Balšu čeka najbolji trener Evrope!
Foto: Zorana Jevtić

presrećan

LEGENDARNI SLAVIŠA KOPRIVICA NAKON POTPISA SINA: U Partizanu me je trenirao početnik, a Balšu čeka najbolji trener Evrope!

Košarka -

Balša Koprivica (21) je najnovije pojačanje Partizana, osmo ovog leta, on je u ponedeljak ujutru potpisao ugovor na tri godine sa crno-belima.

Sin čuvenog košarkaša Partizana, Slaviše Koprivice, vratio se u klub u kojem je igrao za mlađe kategorije, a ponosni otac je poručio da je Balša stigao kod najboljeg trenera u Evropi.

- Evo, trideset godina kasnije, Balša kreće sa iste tačke sa koje sam i ja pošao, sa saigračima iz Partizana i Žocom, u osvajanje evropske titule. Međutim, postoji razlika, mi smo imali trenera početnika, a Balša najtofejnijeg i najboljeg trenera Evrope. Ima velike simbolike, mi smo pre tri decenije krenuli na put koji je doneo šampionsku titulu. Postali smo prvaci Evrope, a ova generacija je na čelu sa Željkom na početku novog puta - rekao je Slaviša Koprivica za "Mozzart sport".

On je poručio i da još uvek nije siguran u kom trenutku će se Balša, inače 216 centimetara visoki centar, pridružiti novim saigračima.

- Posle devet godina boravka u SAD vratio se u domovinu. Vidim da je zadovoljan, da mu je drago, pun je optimizma. Pre dva dana je stigao u Beograd, potrebno mu je vreme da se malo aklimatizuje, ne znam da li će na Zlatibor ili će tim čekati u Beogradu. Igrač je Partizana, pa kako odluče. Željan je dokazivanja, a motiv je veliki, kao i ulog.

Koprivica, koji je dres Partizana tokom karijere nosio u tri mandata, veruje da sa Obradovićem Partizan ima čemu da se nada.

- Partizan ima mlad, perspektivan tim, momci žele da se dokažu. Imaju sve uslove da dobro rade, pravog trenera, a na njima je da treniraju dan i noć, slušaju, obostrana želja postoji pa se nadam i dobrom rezultatu - zaključio je Koprivica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track