SRBIN SELEKTOR REPREZENTACIJE RUSIJE?! Cenjeni stručnjak prvi favorit za klupu "Zbornaje komande"
Foto: KSS

logičan izbor

SRBIN SELEKTOR REPREZENTACIJE RUSIJE?! Cenjeni stručnjak prvi favorit za klupu "Zbornaje komande"

Košarka -

Zoran Lukić odlično kotiran u Košarkaškom savezu, iza njega stoji legendarni Sergej Panov

Srpsko košarkaški trener Zoran Lukić prvi je favorit za novog selektora reprezentacije Rusije.

Portal "Sport ekspres" navodi da bi upravo Lukić trebalo da zameni Sergeja Bazareviča, posle serije očajnih rezultata nacionalnog tima "Zbornaje komande".

Generalni direktor košarkaške reprezentacije Rusije Sergej Panov, smatra da bi Zoran Lukić (50) bio idealno rešenje i da bi Sergej Bazarević posle pet godina rada trebalo da se povuče. Legendarni Sergej Panov odlično poznaje Zorana Lukića, jer ga je 2006. godine doveo u akademiju košarkaškog kluba CSKA. Njih dvojica su 2008. godine došli u Nižnji Novgorod i posle samo nekoliko godina napravili moćan klub koji je igrao Evroligu i Evrokup.

Zoran Lukić
foto: FIBA

Ove godine, Zoran Lukić vodio je juniorsku selekciju mladih košarkaša Srbije, uzrasta do 19 godina, koja je na Svetskom prvenstvu osvojila četvrto mesto, uz dva nesrećna poraza, od Francuske u polufinalu i Kanade u borbi za bronzu. Srpski košarkaški trener odlično poznaje mlade ruske košarkaše, a nacionalnom timu predstoji generalni remont, odnosno podmlađivanje pred početak kvalifikacija za SP 2023. koje počinju u novembru. Od strane navijača, novinara i trenera Zoran Lukić izabran za najboljeg stratega FIBA Lige šampiona u sezoni 2020/2021.

Konačnu odluku o novom selektoru Rusije doneće predsednik Saveza Andrej Kirilenko, još jedna legenda tamošnje košarke. Novi selektor Rusije biće izabran krajem septembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track