RATNICI DEJANA RADONJIĆA: Ova Zvezda obećava, Kalinić je lider, Ivanović će biti top, Dobrić je enigma, čeka se CENTAR!
Foto: ABA liga

u sezonu novu kreće

RATNICI DEJANA RADONJIĆA: Ova Zvezda obećava, Kalinić je lider, Ivanović će biti top, Dobrić je enigma, čeka se CENTAR!

Košarka -

Šampion ABA i srpske lige, osvajač nacionalnog kupa uprkos nedaćama sa povredama dobro izgleda pred start sezone

Košarkaši Crvene zvezde na impresivan način osvojili su jak međunarodni turnir u Minhenu. U polufinalu su deklasirali Panatinaikos (88:55), a u finalu, u triler završnici dobili favorizovanog domaćina Bajern (70:68).

Crvena zvezda košarka
foto: Instagram/Crvena zvezda

Ono što posebno treba da raduje navijače Crvene zvezde jesu konture i filozofija tima u sezoni koja predstoji. Evidentno je da je trener Dejan Radonjić napravio ekipu ratnika, momaka koji su svesni težine, ali i značenja grba i dresa Crvene zvezde. Da su spremni da proliju i krv i znoj, ako treba i da poginu na terenu, naravno u sportskom smislu.

Aron Vajt
foto: Printscreen

Crvena zvezda je turnir u Minhenu igrala bez povređenog Ognjena Dobrića, sa rovitim Dejanom Davidovcem koji je propustio finale i Ognjenom Kuzmićem, nedovoljno spremnim Nejtom Voltersom, dok Marko Simonović nije bio u kombinaciji. Nažalost, Amerikanac Aron Vajt slomio je podlakticu i biće van ekipe nekoliko meseci. To su sve nedaće sa kojima se susreo trener Dejan Radonjić.

Nikola Kalinić
foto: Instagram/Crvena zvezda

Sa druge strane, Crvena zvezda je pokazala da u Nikoli Kaliniću ima lidera spremnog da u svakom trenutku preuzme odgovornost na sebe. Poseban utisak ostavio je Nikola Ivanović, plej pristigao iz Budućnosti i momak velike hrabrosti. Upravo bi on mogao da bude otkrovenje Evrolige, jer je čini se, barem tako deluje, igrački sazreo i bez dečijih bubica koje su ga ranije sprečavale da pokaže svoj pun potencijal. Ne bi trebalo bilo koga da začudi ako Podgoričanin bude prvi izbor za pleja kod Dejana Radonjića.

Nikola Ivanović
foto: Instagram/Crvena zvezda

Branko Lazić igrao je kapitenski, baš onda kad je najpotrebnije. Posebno pozitivan utisak ostavio je Luka Mitrović i pokazao svim "nevernim tomama" zašto i zbog čega je Dejan Radonjić insistirao na njegovom povratku. Stefan Lazarević je svoje role odradio besprekorno, kao i Aleksa Uskoković, a Majk Cirbes pokazao da može da bude od koristi.

Luka Mitrović
foto: Instagram/Crvena zvezda

Nikola Kalinić, Branko Lazić, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac su igrači sa ugrađenim Zvezdinim DNK, oni na kojima Dejan Radonjić gradi igru u narednoj sezoni. Na njihovoj osnovi Ostin Holins, Nejt Volters i Aron Vajt treba da pokažu sav svoj kvalitet.

Ostin Holins
foto: Instagram/Crvena zvezda

Evidentno je da Crvenoj zvezdi treba dominantni centar. Bilo bi dobro da to bude neko ko poznaje klubi atmosferu u njemu. Zato i ne čudi što i dalje traju pregovori sa Matijasom Lesorom, kao prvim pikom. Međutim, u slučaju da Francuz ne dođe, sasvim je izvesno da će Dejan Radonjić buduću "peticu" birati ne samo po igračkim, već i nekim drugim kvalitetima, kako bi se uklopio u već postojeću strukturu i karakter igračkog pogona koji poseduje.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track