DINO RAĐA OPISAO KAKO IZGLEDA KAD SE IVKOVIĆ NALJUTI: Duda je toliko vikao na Dražena Petrovića da se cela zgrada tresla
Foto: Starsport, Printscreen

Anegdota iz reprezentativnih dana

DINO RAĐA OPISAO KAKO IZGLEDA KAD SE IVKOVIĆ NALJUTI: Duda je toliko vikao na Dražena Petrovića da se cela zgrada tresla

Košarka -

Dino Rađa, legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš, prisetio se detalja iz saradnje sa Dušanom Dudom Ivkovićem, i kako izgleda trenutak kada se slavni trener naljuti.

Rađa je igrao za Jugoslaviju koja je 1989. na poslednjem zajedničkom Evropskom prvenstvu u Zagrebu osvojila titulu, a godinu dana kasnije se popela i na krov sveta.

- Respekt među nama je bio ogroman. Tačno se znalo ko šta radi i koja je čija uloga. Nikada nije bilo ljubomore. Selektor Dušan Duda Ivković je to odradio odavno – spavanje u određeno vreme, svi u sobama, a Dražen Petrović i Stojko Vranković kasne nekoliko minuta. Duda ih je sačekao na hodniku i toliko vikao na njih da je cela zgrada čula. Rekao im je da, ako se ponovi – pakuju se i idu kući. Meni prođe kroz glavu što bi tek meni napravio kad na njih ovako viče. Tek sam kasnije shvatio da je to više bila lekcija svima nego njima. Disciplina iznad svega i svima isto. Nema zvezda - zaključio je Rađa.

Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije i jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u Beogradu u 78. godini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track