KOVID PRAVILA: Skupština ABA lige usvojila protokol za predstojeću sezonu
Foto: @starsport

ZVANIČNO

KOVID PRAVILA: Skupština ABA lige usvojila protokol za predstojeću sezonu

Košarka -

Utakmica ABA lige može biti odložena u slučaju da ekipa zbog zaraze korona virusom ima manje od osmorice košarkaša na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba, saopšteno je u utorak.

Na vanrednoj Skupštini ABA lige započetoj 13. septembra, a nastavljenoj danas, usvojen je set dokumenata i internih akata neophodnih za nesmetan početak i unapredjenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige u sezoni 2021/2022.

Kako se navodi u saopštenju, posebnu pažnju Skupština ABA lige posvetila je usvajanju kovid protokola, u kome su jasno definisani svi detalji vezani za što veću zaštitu zdravlja aktera. Usvojen je i poseban dokument kojim se regulišu detalji vezani za mogućnost eventualnog odlaganja utakmica u slučaju zaraze korona virusom unutar ekipe.

"Prema odluci Skupštine ABA lige j.t.d. do odlaganja utakmice može doći u slučaju ograničenja koja proizilaze iz odluka državnih epidemioloških organa. Takodje, odlaganje je moguće i u slučaju kada ekipa zbog zaraze virusom kovid-19 ima manje od osmorice igrača na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba", navodi se u saopštenju.

Na predlog menadžmenta Skupština ABA lige izabrala je advokata Hrvoja Vidana, nekadašnjeg aktivnog igrača, za Disciplinskog sudiju ABA lige i odlučila da Žalbeno veće ABA lige ostane u istom sastavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track