BIZARNA SITUACIJA U NBA Zbog ovog pravila o vakcinaciji i Ameri su u čudu! Samo tri ekipe brinu, a jedan detalj nikome nije jasan
Foto: Profimedia

Nema logike

BIZARNA SITUACIJA U NBA Zbog ovog pravila o vakcinaciji i Ameri su u čudu! Samo tri ekipe brinu, a jedan detalj nikome nije jasan

Košarka -

Golden Stejt Voriorsi strahuju da bi u predstojećoj sezoni mogli da ostanu bez važnog igrača zbog njegovog stava o vakcinama protiv korona virusa.

U pitanju je Endrju Vigins koji sa šestostrukim šampionom NBA lige ima ugovor po kojem mu na ime plate u narednoj sezoni pripada 28.700.000 dolara. On je naveo da je spreman čak i da se odrekne kompletne godišnje zarade jer odbija da primi vakcinu.

"San Francisco chronichle" navodi da mnogi veruju da će NBA napraviti izuzetak i da će mu dopustiti da igra nevakcinisan, ali i da nadležni u San Francisku imaju poslednju reč i da mogu da promene odluku najjače lige na svetu.

NBA je nedavno obavestio klubove da će se pridržavati mera koje su odredile lokalne vlasti. U ovom trenutku obaveznu vakcinaciju za igranje košarke, pored San Franciska traži i Njujork. To znači da su osim Golden Stejta "u opasnosti" košarkaši Njujork Niksa i Bruklin Netsa.

U julu je Mišel Roberts jedna od direktora NBA lige otkrila da je preko 90 procenata igrača iz NBA lige primilo vakcinu, dok se klubovi još uvek nisu oglasili sa informacijama o vakcinisanim i nevakcinisanim članovima.

Ono što pravi totalnu pometnju u čitavoj situaciji jeste činjenica da pravilo važi samo za domaće igrače.

Tačnije, na slučaju Viginsa, on neće moći da igra u Čejs centru u San Francisku, dok će igrači ostalih ekipa koji nisu primili vakcinu moći da igraju na istom mestu, a zašto je to tako nije jasno ni američkim medijima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track