BORAC DANAS (17.00) GOSTUJE U LAKTAŠIMA Marko Marinović: Sposobni smo da napravimo korak više
Foto: Starsport©

ABA LIGA

BORAC DANAS (17.00) GOSTUJE U LAKTAŠIMA Marko Marinović: Sposobni smo da napravimo korak više

Košarka -

Trener košarkaša Borca Marko Marinović rekao je da smatra da je čačanski tim u predstojećoj sezoni sposoban da napravi korak više u odnosu na prethodnu.

"Ovo je novi tim Borca. Smatram da smo sposobni da napravimo korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Prošle sezone smo se borili za opstanak, ali ove godine želimo da nešto malo više. A to znači barem nekoliko pobeda više nego pre", rekao je Marinović, prenosi klub.

Prvu utakmicu u novoj sezoni ABA lige Borac će odigrati protiv Igokee, koju je prošle sezone umalo pobedio u Laktašima.

"Igokea je veliki favorit na svom parketu. Ima odličnu ekipu, ali to nije ništa novo. Tim trenera Dragana Bajića godinama se nalazi u samom vrhu ABA lige. Nema sumnje, domaćin ima ogromnu prednost u Laktašima, ali mi ne nameravamo da se predamo", rekao je Marinović.

"Spremno ćemo čekati trenutak, a ako nam se ukaže povoljna šansa, mi ćemo je svakako iskoristiti", dodao je on.

Marinović je na kraju rekao da se iskreno nada da će u novoj sezoni publika biti "šesti igrač" njegovog tima.

"Prošle godine bili smo lišeni pomoći navijača, ali verujem da ćemo ove sezone u dvorani kraj Morave ostvariti nekoliko pobeda više, baš zahvaljujući njima", zaključio je Marinović.

Ekipu iz grada na Moravi će u predstojećoj sezoni na parketu predvoditi kapiten Uroš Čarapić, a pored njega grb Borca će braniti Đorđe V. Ćurčić, Hanter Hejl, Ilija Djoković, Duda Sanadze, Radovan Đoković, Lautaro Lopez, Bojan Tomašević, Marko Pecarski, Ivan Marinković, Aleksa Novaković, Sava Lešić, Nemanja Todorović i Stefan Janković.

Pored trenera Marka Marinovića, u stručnom štabu su još Miroslav Milić i Đorđe Mićić, pomoćni treneri, kondicioni trener Darko Bogićević Luis, fizioterapeut Đorđe Milošević, kao i tim menadžer Matija Pantović.

Utakmica Igokea - Borac igra se u subotu od 17.00.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track