PARTIZAN OSLABLJEN ULAZI U SEZONU: Kuruc pozitivan na Kovid 19, crno-beli bez Letonca putuju na turneju po Dalmaciji VIDEO
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Crno-beli otvaraju sezonu

PARTIZAN OSLABLJEN ULAZI U SEZONU: Kuruc pozitivan na Kovid 19, crno-beli bez Letonca putuju na turneju po Dalmaciji VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana sezonu otvaraju u ponedeljak gostovanjem Zadru u okviru ABA lige.

Trener Željko Obradović pred meč koji se igra u dvorani "Krešimir Ćosić" od 18 časova, nema lepe vesti.

Crno-beli put Dalmacije kreću oslabljeni, jer se od povratka iz Atine, van tima nalazi Rodions Kuruc. Na redovnom PCR testu po povratku sa turnira "Pavlos Janakopulos", Kuruc je bio pozitivan na virus Kovid 19 i odmah je upućen u izolaciju. Rodions se oseća dobro, ima blažu kliničku sliku i klub čvrsto veruje da će se brzo oporaviti. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba su testirani i ni kod koga nije registrovano prisustvo virusa Kovid 19.

Crno-beli put Dalmacije kreću danas, a tamo će se zadržati sve do petka jer je utakmica drugog kola regionalne lige protiv Splita, na programu 30. septembra u Splitu.

Pred put u Dalmaciju, trener Partizana, Željko Obradović je izjavio:

"Specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak prvenstva i naše lige. Radili smo poslednuu sedmicu na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i veoma koncentrisano ukolik želimo da napravimo dobar rezultat u Zadru", poručio je Obradović.

Kapiten Rade Zagorac je pred meč u Zadru rekao:

"I u predsezoni smo dosta puta pominjali da su to dva gostovanja koja nas očekuju na samom startu. Tradicionalno dobra atmosfera tamo poništava neki kvalitet trenutni i već po navici pravi zahtevno gostovanje. Zadržali su većinu tima od prošle godine, što znači da vrlo dobro jedni drugima poznaju navike, nadogradili su to sa nekoliko novih, dobrih i iskusnih igrača. Ubeđen sam da žele da nas pobede", istakao je Zagorac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track