GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Boban i ja smo bili nerazdvojni, još od kada sam počeo da igram u Kruševcu, on je bio veliki dasa
Foto: @starsport

Odlazak legende Partizana

GORAN GRBOVIĆ ZA KURIR: Boban i ja smo bili nerazdvojni, još od kada sam počeo da igram u Kruševcu, on je bio veliki dasa

Košarka -

Preminuli legendarni košarkaš Partizana Boban Petrović igrao je za crno-bele, kada je u klub stigao njegov zemljak, četiri godine mlađi Goran Grbović.

Dobro su se poznavali iz Kruševca, zajedno su igrali za Napredak, a putevi su im se ponovo ukrstili u Beogradu.

Grbović je imao sreće što je Boban bio tu, pa je kao klinac imao nekog na koga je mogao da se osloni. Bili su nerazdvojni i ostali veliki prijatelji.

Boban Petrović
foto: KK Partizan

- Zaista tužno, odlaze velikani, zlatni momci. Teško mi da pričam, ali vraća mi se sećanje na Bobana još kada smo zajedno igrali u Kruševcu, a ja sam sa 14-15 godina ušao u prvi tim. Setim se njegovih saveta, druženja... On je bio jedan divan čovek, jedinstven, neponovljiv, ma, dasa i po - priča Grbović za Kurir i nastavlja:

Goran Grbović
foto: Starsport©

- I kasnije, kada sam stigao u Partizan i još sam bio tinejdžer, vezivalo nas je to što smo obojica bili iz Kruševca, postali smo nerazdvojni i u Beogradu. Za njega nije postojalo da nešto ne može, sve je radio s lakoćom, sa osmehom na licu. Fantastičan igrač, jedan od prvih visokih košarkaša koji je mogao da čuve bekove bez problema. On je bio stub, ma armirani stub Partizana u postavljanju onoga što je klub postao kasnije. Veliki gubitak za Partizan, uopšte, za srpski sport.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track