08:05

PROMOCIJA SVETISLAVA PEŠIĆA: Supruga Vera mi je rekla da Srbiji nedostaje olimpijska medalja, sad je ŠANSA! (VIDEO)

PROMOCIJA

SVETISLAV PEŠIĆ NA PREDSTAVLJANJU PORUČIO: Supruga Vera mi je rekla da nemam samo OLIMPIJSKU MEDALJU, sad je ŠANSA! (VIDEO)

Košarka -

Svetsilav Pešić novi je selektor košarkaške reprezentacije Srbije, a njegova promocija održava se u "kući košarke".

Pešić će predvoditi naš nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

"U veoma dobrom sam fizičkoj formi", poručio je Pešić na početku obraćanja, pa dodao:

"Što se tiče sreće, trebaće svima pomalo, ali što više radim - imam više sreće. Sad smo došli ponovo. Radujem se novom izazovu i radujem se što sam opet trener reprezentacije", rekao je novi selektor košarkaša.

Kari Pešić
foto: Starsport©

"Ovo mi nije prvi put. Imam neka iskustva, ali ono što se kaže - zaboravi iskustvo, to nije neki kvalitet ako ne znaš da ga iskoristiš. A trudiću se da to moje iskustvo i znanje stavim u službu srpske košarke, ne samo reprezentacije, iako je reprezentacija kao što svi znamo najvažanija - i to ne samo u ovoj kući, već u čitavoj Srbiji. Siguran sam u ono što znam, a to je da ovi ljudi koji su sa moje leve i desne strane, Saša predsednik i Dragan Tarlać kao direktor. Što se njih tiče, ne sumnjam da će mi dati podršku, jer svi mi trebamo podršku", poručio je Kari Pešić.

Kari Pešić
foto: Starsport©

KOŠARKA TREBA DA PRIPADA KOŠARKAŠIMA

"Košarka treba da pripadne košarkašima, to se stalno priča u Srbiji, tu je i Nenad (Krstić), tu je i (Zlatko) Bolić, Tarlać je tu, Danilović je tu, svi smo košarkaši i potičemo iz tog sveta. Oslonite se više na nas, dajte nam podrške i biće i sreće i sportskih rezultata", obećao je selektor Pešić.

Kari Pešić
foto: Starsport©

"Nisam živeo u Srbiji, ali sada ću najveći deo vremena da provedem u Srbiji. Srećan sam što sam ovde ponovo, iako sam svake godine ovde. Sad ću da živim ovde, da radim na košarci i da dam ne sve od sebe, nego i sebe. Siguran sam da će biti rezultata. Dobio sam apsolutnu podršku porodice. Sin Marko, koji je takođe u košarci, pitao me je - šta ti čekaš? Verovatno je to emotivno, jer je hteo da igra za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije", rekao je Pešić i otkrio šta mu je poručila žena:

"Supruga Vera je rekla da nemamo još samo olimpijsku medalju, pa mi je sad šansa. Prema tome imam dosta ciljeva i motiva, ako ništa drugo od svoje porodice", malo u šali, a malo u zbilji izgovorio je Kari Pešić.

Kari Pešić
foto: Starsport©

Veliko interesovanje medije za promociju novog selektora košarkaša Svetislava Karija Pešića primetio je i predsednik KSS Predrag Danilović koji je prvi imao reč.

"Hvala što ste došli u velikom broju. Gospodin Pešić to i zaslužuje. I zvanično mu želim sve najbolje. Nema potrebe da se gospodin Pešić posebno predstavlja. Imamo narednih akcija i nema previše toga da se kaže, osim da mu poželim sve najbolje, zdravlje i naravno sreću", rekao je Danilović.

Kari Pešić
foto: Starsport©
Kari Pešić
foto: Starsport©

Pešić je kao selektor Jugoslavije doneo veliku radost našoj košarkaškoj naciji, pošto je 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Indijanopolis 2002, Jugoslavija, Dejan Bodiroga
foto: Profimedia

Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

Svetislav Pešić
foto: EPA/DAVID AGUILAR

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track