BIVŠI KAPITEN NA NOVOM ZADATKU: Novica Veličković novi član borda Fondacije KK Partizan
Foto: Starsport©

bravo

BIVŠI KAPITEN NA NOVOM ZADATKU: Novica Veličković novi član borda Fondacije KK Partizan

Košarka -

Nekadašnji kapiten Partizana Novica Veličković novi je član borda fondacije tog košarkaškog kluba "Dobro pamtim sve", saopštili su danas crno-beli.

Veličković je na toj poziciji zamenio nedavno preminulog Dušana Ivkovića i postao deo upravljačkog tela uz predsednika Fondacije Dragana Kićanovića i predsednika Partizana Ostoju Mijailovića.

Mijailović je rekao da mu je drago što je Veličković po završetku karijere postao deo Fondacije.

"On je neko ko oseća Partizan svim svojim srcem i ko će sigurno doprineti u njenom radu i razvoju, ali i biti spona izmedju bivših i aktuelnih igrača", rekao je Mijailović.

"Nažalost, sudbina je tako odredila da smo u danu kada je praktično prva aktivnost Fondacije bila organizovana, a to je baš oproštajna utakmica Novice Veličkovića, izgubili legendarnog Dudu Ivkovića. Znam koliko je verovao u ideju naše Fondacije i neizmerno hvala njegovoj porodici i njemu što su uz tu ideju stali", dodao je on.

Novica Veličković, Partizan, Efes, Arena
foto: @starsport

Ivković će, kako je istakao Mijailović, "u istoriji srpske i svetske košarke ostati upisan zlatnim slovima".

"Mi ćemo sigurno sačuvati i uspomenu da to da je bio jedan od začetnika jedne sjajne i pre svega plemenite ideje o Fondaciji koja brine o bivšim igračima i članovima Partizana", poručio je Mijailović.

Od osnivanja Fondacije "Dobro pamtim sve", aktuelni igrači odvajaju deo svojih primanja u humanitarne svrhe, a deo prihoda od utakmice Partizan - Efes takodje je usmeren na pomoć u radu ove Fondacije.

Takodje, unikatni retro dresovi sa te utakmice, uskoro će se naći na humanitarnoj licitaciji, saopštio je Partizan.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track