Mi koristimo metafore, a partizanovci hvataju za vrat

Čović odgovora Vujoševiću

Mi koristimo metafore, a partizanovci hvataju za vrat

Košarka -
Sve je ovo priča i pokušaj manipulacije javnosti od strane pojedinaca iz Partizana po sistemu da je država navodno pomogla Crvenoj zvezdi, a da njima nije, ocenio je Čović

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde Beograd odgovorio je na "strelice" Duška Vujoševića, trenera košarkaša Partizana, odapete nakon što je aktuelni šampion odigrao prvu kontrolnu utakmicu u okviru priprema za novu sezonu.

"Što se tiče poklanjanja ili kupovine titule, to Crvena zvezda nikada nije radila niti će raditi, ali je dobro da smo čuli čije su to ideje, a čim su ideje znači da su već bile primenjivane u praksi. Kad smo kod metaforičkog hvatanja za vrat mi smo još uvek na metaforičkom pristupu, a dotični su to radili i praktično. Počevši od Vršca pa nadalje. Sve je ovo priča i pokušaj manipulacije javnosti od strane pojedinaca iz Partizana po sistemu da je država navodno pomogla Crvenoj zvezdi, a da njima nije. Sve u cilju da se ljudi u Crvenoj zvezdi prikažu kao loši momci, a u Partizanu kao jadni sportski radnici", ocenio je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde smatra da u Partizanu previše brinu o večitom rivalu:

"U narodu postoji mišljenje za one koji više brinu tuđim problemima nego o svojim, da imaju neki problem sami sa sobom. A to se ako ne grešim zove paranoja".

Čoviću nije jasno zašto Vujošević pominje aktuelnu vlast.

"Zaista ne razumem u kom kontekstu. Jer, za mene to nije bitno ali moram da kažem da su u novoj vlasti partizanovci predsednik države gospodin Nikolić, predsednik Vlade gospodin Dačić, ministri Dinkić i Ljajić... Svi su oni moji prijatelji kojima želim uspeh u vlasti zarad prosperiteta cele Srbije. A što se tiče zvezdaša u vlasti to je prvi potpredsednik Vlade Srbije gospodin Aleksandar Vučić. Nije mi jasno zašto ga ne pominju imenom i prezimenom, a još više mi nije jasno i pitam se zar je moguće da im taj jedan zvezdaš smeta. Ako im smeta gospodin Vučić kao zvezdaš u vlasti pa neka to jasno i javno kažu a i obrazlože zašto", kategoričan je Čović.

Predsednik crveno-belih tvrdi da je klub na čijem je čelu u finansijskom smislu prošao katarzu i došao do potpune finansijske stabilnosti bez ikakve pomoći države.

"Neoboriva je činjenica da država za finansijsku konsolidaciju KK Crvena zvezda nije dala ni dinar i zato sada država ima obavezu da Crvenoj zvezdi pomogne u daljem razvoju jer je to u interesu sporta u Srbiji. Država treba da pruži jednako Zvezdi i Partizanu, kao i ostalim klubovima u Srbiji u skladu sa njihovom tradicijom. Javna preduzeća treba da daju isti iznos i jednima i drugima; Poreska uprava ako blokira Crvenu zvezdu treba da blokira i Partizan, ako otpiše dugove Partizanu to treba da uradi i Zvezdi, a i drugim klubovima. Minastarstvo za sport treba da izgradi trenažni centar i Zvezdi i Partizanu. Ako država uđe u finansijsku konsolidaciju Partizana i izdvoji velika sredstva za vraćanje njihovih dugova i Crvena zvezda treba da dobije ta ista sredstva", podvukao je Čović.Predsednik Crvene zvezde Diva je na ovu temu još rekao:

"Posle svega potpuno sam siguran, da će se u Srbiji lepše i bolje živeti kada u svim sportovima i takmičenjima Crvena zvezda počne da osvaja zaslužene titule. Mi dalju polemiku sa Partizanom nećemo voditi, jer Partzan ima mnogo toga da objasni javnosti na putu svoje finansijske konsolidacije i zato ne želimo da to radi zamenom teza preko leđa Crvene zvezde", zaključio je Nebojša Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track