U MAJU GA ŽESTOKO VREĐALI, A SAD JE HEROJ: Luka Mitrović brzo prešao put od napada s tribina Pionira do ovacija
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

tako je to u sportu

U MAJU GA ŽESTOKO VREĐALI, A SAD JE HEROJ: Luka Mitrović brzo prešao put od napada s tribina Pionira do ovacija

Košarka -

Luka Mitrović je za kratak period prešao put od igrača koji je trpeo žestoke uvrede navijača Crvene zvezde do heroja crveno-belih.

Mitrović je ubedljivo bio najbolji u pobedi Crvene zvezde nad Budućnošću u derbiju 3. kola ABA lige.

Podgoričani su u jednom periodu opasno pretili, ali je nekadašnji kapiten Zvezde u svakom trenutku imao odgovor i najzaslužniji što je na kraju u Pioniru viđen trijumf domaćih.

Luka Mitrović
foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Luka je bio gotovo perfektan, ubacio je 19 poena, dodao sedam skokova, uz sjajnu realizaciju - promašio je samo tri šuta iz igre.

A u maju ove godine doživeo je žestoke uvrede u istoj dvorani samo zato što se na klupi radovao poenima ekipe za koju je tada igrao, a to je bila baš Budućnost. Koš je dao Dele Vale, a kamera je pokazala Mitrovića kako stegnutim pesnicama pozdravlja potez Italijana jer je bilo jasno da gosti pobeđuju.

Luka Mitrović
foto: Printskrin

Iako je bio kapiten najtrofrejnije Zvezdine generacije, dva puta se vraćao iz povrede, navijači Crvene zvezde nisu hteli da pređu preko ovog gesta, pa je doživeo nešto što nije zaslužio.

Situacija se sada promenila. po svemu sudeći, krilni centar biće ponovo miljenik Delija.

- Lepa i prva prava atmosfera od početka sezone, nadam se da će ih biti još mnogo, da će tribine ostati otvorene tokom cele sezone, jer teško da bismo ovo dobili da se igralo u praznoj hali. U nekim odlučujućm trenucima, kad je delovalo da gubimo konce i kontrolu nad utakmicom, uz podršku sa tribina, izvukli smo još neki mali atom snage i uspeli da okrenemo to u našu korist - pomenuo je MItrović atmosferu u dvorani nakon pobede nad Budućnošću.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track