KOMENTAR KURIRA: Đordizacija košarke! Ne lipši, magarče, do zelene trave
Foto: Dado Đilas, Profimedia

Komentar

KOMENTAR KURIRA: Đordizacija košarke! Ne lipši, magarče, do zelene trave

Košarka -

Ne lipši, magarče, do zelene trave - oprilike se na ove reči svode nadanja ovdašnjih ljubitelja košarke da će naša zemlja, ili bar region, imati dva predstavnika u Evroligi.

Tema A licence provlači se već duži niz godina, a u poslednje vreme sve više je priča o Partizanu i Crvenoj zvezdi u elitnom takmičenju. Stižu sa raznih strana, pa i od predsednika KSS Predraga Danilovića.

I onda se, u nekako pravilnim vremenskim intervalima, pojavi čika Đordi Bertumeu, koji lagano probuši balon od sapunice naših nadanja.

KK Partizan
foto: Starsportphoto

Eto, i pre nekoliko dana je otvoreno rekao da proširenja Evrolige neće biti, a dodao je još nešto jako važno - njih zanima bogatije tržište, odnosno Nemačka i Francuska kako bi ostvarili veći profit. U tim parametrima - područje Balkana je autsajder.

KK Crvena zvezda
foto: Starsportphoto

U nekim drugim, romantičnijim, imamo adute, naprimer, košarkaška tradicija, ono što smo generalno uradili da Evroliga postane to što jeste danas, uglavnom pune dvorane u Evroligi i Evrokupu, pa čak i kvalitet ekipa... Imamo sad i Željka Obradovića, koji je svojim dolaskom napravio potres u ABA ligi, međutim, kod Đordija je i dalje sve ravno i mirno.

Željko Obradović
foto: @starsport

Kaže, volim i ja da gledam srpske klubove, ali realnost je drugačija. Objasnio nam je da imamo čak povoljniju situaciju od Grčke i Izraela...

I tako... setimo s ponekad kako je svojevremeno, umesto Partizana, licencu dobio poljski Prokom, koji je sledeće godine ugašen. Tada je Đordi opravdao odluku smehotresnom tezom da je Prokom sedam godina zaredom šampion Poljske.

Do nekog drugog nadanja - košarkaški pozdrav.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track