DEMONSTRACIJA SILE NAD VELIKIM MAKABIJEM! Dragan Kapičić za Kurir: Lepo je videti mlade srpske igrače kako ginu za Zvezdin dres
Foto: Starsport

RAPSODIJA

DEMONSTRACIJA SILE NAD VELIKIM MAKABIJEM! Dragan Kapičić za Kurir: Lepo je videti mlade srpske igrače kako ginu za Zvezdin dres

Košarka -

Srećan sam što su baš košarkaši rođeni u našoj zemlji ti koji su doprineli ovako velikoj pobedi, kaže legenda crveno-belih

Crvena zvezda kakvu navijači žele da gledaju ove godine! Četa Dejana Radonjića uspela je da sruši „ponos Izraela“, ekipu Makabija, i to u njihovom domu, sa 75:63!

Od starta je Zvezda dominirala, a ono što je svakako najzaslužnije za Zvezdin trijumf jeste granitna odbrana, koja je bila dosta agresivna i pokretljiva, na koju Izraelci nisu znali kako da odgovore. Sredinom poslednje deonice Zvezda je imala čak 21 poen prednosti, tako da nijednog trenutka trijumf Zvezde nije dolazio u pitanje.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Velika pobeda

Pobedu Zvezde prokomentarisala je i nekadašnja košarkaška legenda crveno-belih Dragan Kapičić.

- Izuzetno je lepo videti kako domaći igrači ginu za Zvezdin dres! Onakva demonstracija sile se retko viđa protiv kluba kakav je Makabi. Da je neko samo video rezultat u toku utakmice, mislio bi da je Zvezda ta koja ima reputaciju u Evroligi kao Makabi što je ima, a ne obrnuto. Srećan sam što su baš srpski igrači ti koji su učestvovali u ovako velikoj pobedi. A pobeda je još veća jer neki iskusniji igrači nisu igrali, kao na primer Branko Lazić, ali i Holins, Cirbes i Vajt. Ja sam uvek za domaće igrače, njih treba što više stavljati u prvi plan. Zvezda ne mora da brine za budućnost - ispričao je Kapičić za Kurir.

Branko Lazić, KK Crvena zvezda, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Mitrović u formi

Ono što najviše raduje je što su crveno-beli ostvarili ovaj trijumf zahvaljujući pre svega domaćim igračima, Kaliniću, koji je upisao 19 poena, i Luki Mitroviću, koji je ostvario 12 poena. Naravno, od stranih treba istaći i odličnog Nejta Voltersa sa čak 17 poena. Ognjen Dobrić imao je osam poena, odličan je bio Stefan Lazarević sa šest poena i četiri ukradene lopte, a Marko Simonović takođe je dao šest poena. U trećem kolu crveno-beli sledeće srede dočekuju Žalgiris.

Dragan Kapičić
foto: Starsport©

O VEČITOM RIVALU Partizan na dobrom putu

Kapičić se osvrnuo i na KK Partizan i na dolazak Željka Obradovića.

- Velika stvar za Partizan, izuzetno velika! Partizan će definitivno ponovo biti konkurentan ove sezone. Pravi potez je dovesti čoveka koji je toliko toga uradio za Partizan u prošlosti i očekujem da budu Zvezdin ozbiljan rival ove sezone. Biće konkurentni i u Evrokupu i ABA ligi - rekao je Kapičić za Kurir.

Dragan Kapičić
foto: Starsport

(Kurir.rs/ Darko Lučić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track