NAJVEĆA SVIH VREMENA! WNBA liga izabrala najbolju košarkašicu ikada VIDEO
Foto: AP

ZAVRŠENO GLASANJE

NAJVEĆA SVIH VREMENA! WNBA liga izabrala najbolju košarkašicu ikada VIDEO

Košarka -

Američka ženska košarkaška liga WNBA je povodom 25 godina postojanja organizovala je izbor najbolje igračica svih vremena, a 39-godišnja zvezda Finiks Merkurija Dajana Taurazi dobila je najviše glasova.

Nagrada legendarnoj Taurazi uručena je pred početak prvog meča finalne serije u kojem Finiks igra protiv Čikago Skaja.

Ostale košarkašice nominovane za „GOAT“ status u WNBA bile su između ostalih Kendes Parker, Su Bird, Liza Lesli i Tamika Kečings, ali i Beki Hemon, trenutna asistentkinja Gregru Popoviču na klupi NBA tima San Antonio Spars.

Taurazi, koja je nedavno postala najstarija WNBA igračica koja je na jendom meču ubacila više od 30 poena, iza sebe ima fantastičnu karijeru. U ligi je od 2004. godine, kada je izabrana kao prvi pik na draftu i od tada je član Finiks Merkjurija. Što se tiče njene karijere u evropskoj košarci, u kojoj je igrala do 2017. godine, nastupala je za Dinamo iz Moskve, Spartak iz Moskve, Fenerbahče, Galatasaraj i Jekaterinburg.

Triput je osvajača WNBA šampionski prsten, dvaput je bila MVP finala, a jednom MVP lige. Deset puta je učestvovala na Ol-star utakmici, a petostruka je najefikasnija igračica lige. Iza sebe ima i šest trofeja u Evroligi i neverovatnih pet zlatnih medalja sa reprezentacijom SAD na Olimpijskim igrama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track