MORALI SMO DA POBEDIMO ZVEZDU! Trener Žalgirisa IZNENAĐEN I RAZOČARAN porazom u Beogradu: A znali smo šta nas čeka...
Foto: Starsport

evroliga

MORALI SMO DA POBEDIMO ZVEZDU! Trener Žalgirisa IZNENAĐEN I RAZOČARAN porazom u Beogradu: A znali smo šta nas čeka...

Košarka -

Trener Žalgirisa, Jure Zdovc, u potpunosti je razočaran porazom od Crvene zvezde iako je tek nedavno preuzeo ekipu koju je prvi put vodio baš u Beogradu.

Legenda jugoslovenske košarke verovao je da je njegova ekipa trebalo da ostvari pobedu protiv srpskog predstavnika u trećem kolu Evrolige.

- Morali smo da pobedimo ovaj meč. Bili smo u igri 38 minuta, ništa specijalno, ali smo bili na par poena i čekali trenutak. Na kraju smo izgubili momenat, Zvezda je bila agresivna u odbrani i napravili smo neke greške. Zvezdu dobrom znam. Znali smo da nas čeka fizički teška utakmica, da će nas izbaciti iz ritma... U tom segmentu nam ne leže, fali nam snage i visine. Imamo probleme i sa povredama, čak su se dvojica povredila večeras... Bez Lovernja je teško, bitan nam je igrač, puno bi nam pomogao pod košem - rekao je Zdovc.

Slovenac je poručio i da je uživao u atmosferi koju su napravili domaći navijači, kao i da voli da prisustvuje utakmicama u srpskoj prestonici upravo zbog navijača.

- Kada sam potpisao ugovor nisam razmišljao, nisam znao da idemo u Beograd. Bilo da igram protiv s kim ne bi bilo lako. Uvek mi je lepo u Beogradu zbog atmosfere. I kada sam igrao to je to, zato se igra košarka.

Zvezda
foto: Stasrport

Zdovc je na kraju govorio i o nedavno preminulom Dušanu Dudi Ivkoviću.

- Neka čovek počiva u miru. Kada radiš u košarci ceo život, nikada nisam prestajao, vreme ide i odjednom stane. U takvim trenucima se prisetiš svih godina i normalno dođe emocija - zaključio je Zdovc.

Žalgiris je sezonu otvorio sa tri poraza u isto toliko utakmica, a novom treneru neće biti lako ni u petak kada njegova ekipa gostuje Olimpijakosu. Sa druge strane, Crvenoj zvezdi istog dana sledi utakmica protiv CSKA u Moskvi.

Kurir sport/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track