ATAMAN OSUO PALJBU PO MICIĆU: To je neprihvatljivo i neobjašnjivo!
Foto: Profimedia

Kritike

ATAMAN OSUO PALJBU PO MICIĆU: To je neprihvatljivo i neobjašnjivo!

Košarka -

Aktuelni šampion Evrope Anadolu Efes, van svih očekivanja, loše je startovao u novoj sezoni Evrolige sa skorom 0-4

Ekipa Ergina Atamana je upisala četvrti poraz u nizu u petak uveče protiv milanske Olimpije.

Prema rečima trenera Atamana, razlog poraza je loša odbrana i nerezonski šutevi bekovske linije. Tu je posebno stavio akcenat na srpskog plejmejkera Vasilija Micića, inače prošlosezonskog MVP-ja cele sezone u Evroligi.

Ergin Ataman
foto: Profimedia

- Počeli smo utakmicu sa drugačijom strategijom i pokušali smo da potisnemo sistem koji Armani ima. Igraju sa tri visoka igrača velike reputacije, a usput su pobedili na poslednje tri utakmice pre naše. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu u odbrani, ali u napadu, posebno naša tri organizatora igre nisu bili uspešni u šutevima spolja, rekao je Ataman za NTV Spor i nastavio dalje komentar o utakmici sa Olimpijom:

- Pogodili smo samo dve trojke iz 14 pokušaja Larkina, Micića i Bobue. U svlačionici sam im rekao da su naši napadi iz poslednje četvrtine neprihvatljivi. Pokušaj Micića da pogodi trojku sa osam-devet metara je neobjašnjiv i neprihvatljiv.

Još jedan igrač se našao na udaru Atamana.

- Takođe, Singlton je bio na parketu 27 minuta, a nije upisao nijedan skok što je za mene takođe razlog za kritiku, poručio je Ataman.

Efes u sledećem kolu, u četvrtak 21. oktobra, igra protiv Uniksa iz Kazanja u Istanbulu.

(Kurir sport/NTV Spor)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track