00:52

ALBANCIMA IMAJU CILJ DA PROTERAJU SVE TVOJE: Žestoka poruka srpskom košarkašu koji igra za reprezentaciju LAŽNE DRŽAVE

ALBANCI IMAJU CILJ DA PROTERAJU SVE TVOJE: Žestoka poruka srpskom košarkašu koji igra za reprezentaciju LAŽNE DRŽAVE

Košarka -

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun osvrnuo se na slučaj srpskog košarkaša Mikaila Tmušića (28) koji igra za reprezentaciju lažne države Kosova!

- Nije dobro da bilo koji Srbin na bilo koji način prizna samoproglašenu državu Kosovo. Vodimo tešku borbu da sprečimo otcepljanje. Ne smemo da se odričemo svog korena na bilo koji način i da priznamo albansku državu kojoj je cilj da protera sve Srbe. Tako se odričete nacionalnog identiteta i onoga što jeste - rekao je Drecun u jutarnjem programu Kurir televizije.

Milovan Drecun
foto: Kurir televizija

Tmušič je postao praktično prvi Srbin koji nosi seniorski dres lažne države.

Za selekciju lažne države igrao je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga, Islanda i Slovačke. Na šest mečeva imao je prosek od šest poena za 19 minuta na parketu. U klupskoj karijeri nosio je dresove Lovćena, Baškimija, Prištine, Podgorice.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:21

BOKS SE VRATIO NA VELIKA VRATA U SRBIJU: Nekadašnji šampioni dali prognozu za naše takmičare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track