CRNI OKTOBAR ZA OSTINA HOLINSA: Očajna statistika Zvezdinog Amerikanca, igra kao AMATER!
Foto: www.kkcrvenazvezda.rs

skroz podbacio

CRNI OKTOBAR ZA OSTINA HOLINSA: Očajna statistika Zvezdinog Amerikanca, igra kao AMATER!

Košarka -

Mizeran učinak stranca koji u redove crveno-belih došao kao veliko pojačanje

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Milana (62:79) pretrpevši tako peti neuspeh u Evroligi. Učinak svih igrača nije bio na niovu, međutim ono što bode oči svih navijača crveno-belih jeste statistika Ostina Holinsa, Amerikanca koji je na Kališ stigao kao veliko pojačanje.

Ostin Holins
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Holins igra ispod svih očekivanja, u odbrani koliko-toliko, dok je u napadu očajan. Posle deset odigranih utakmica u dresu Crvene zvezde bek iz Arizone gotovo ni po jednom parametru ne ostavlja utisak pojačanja. Utakmicu protiv Milana završio je sa šest poena, uz katastrofalan šut, 1/10 iz igre i 1/7 sa distance! Ništa bolji učinak nije imao ni protiv Monaka, CSKA... Holins je od 47 šuteva u Evroligi pogodio samo 12, 5/18 za dva i 7/29 za tri. Ukupno 26 odsto. Računajući ABA ligu i Evroligu, Holins je na 12 od 45 za tri, što je 27,7 odsto uspešnosti.

Sasvim je jasno da će Crvene zvezda uskoro morati da se zahvali Holinsu i potraži neko drugo rešenje. Navijači pate za igračima kakvi su bili Džordan Lojd ili Bili Beron, koji su preuzimali odgovornost, ali i pogađali u najvažnijim trenucima utakmica.

Ostin Holins
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

Crvenu zvezdu u ponedeljak u ABA ligi čeka utakmica protiv Mege (18.00) pred domaćom publikom. Potom, crveno-beli u četvrtak u Evroligi, u Beogradu dočekuju Panatinaikos (18.00). Poslednja šansa za Ostina Holinsa da popravi utisak, jer bi u suprotnom sigurno mogao da dobije otkaz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track