PRVOTIMCI PARTIZANA PRED PUT U ANDORU: Očekuje nas teško gostovanje, a pravi izazovi tek slede!
Foto: Printskrin

Evrokup

PRVOTIMCI PARTIZANA PRED PUT U ANDORU: Očekuje nas teško gostovanje, a pravi izazovi tek slede!

Košarka -

Košarkaši Partizana Rade Zagorac i Aleksa Avramović ističu da ih čekaju teške utakmice, ali i teško gostovanje Andori u Evrokupu

Crno-beli u četvrtom kolu grupe A Evrokupa gostuju Andori u sredu od 20 sati, gde će pokušati da nastave seriju pobeda.

Partizan ima tri trijumfa u Evrokupu, sedam u ABA ligi, a put Andore kreću sutra.

- To je prvi izazov koji ćemo morati da savladamo, da dođemo maksimalno spremni i odmorni na utakmicu. Ne znam koliko će putovanje trajati u satima, ali znam da će biti dva leta i autobus, što nije nimalo lako, a treba uključiti i nadmorsku visinu kao faktor, koja je drugačija nego ovde. Posle toga, sledi fokus na kvalitetnu ekipu koja godinama ima kontinuitet i deluje mi da su čvrsto na zemlji. Nemaju pretenzije da u jednoj godini naprave neki momentalni uspeh. Skromni su i zadovoljni onim što imaju, rekao je Zagorac novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Rade Zagorac
foto: Starsport©

Andora u dosadašnjem delu Evrokupa ima skor 2-1, a krilni košarkaš ističe da naredni rival ima dosta dobrih igrača u ekipi.

- Imaju kvalitetnu ekipu sastavljenu od igrača koji su došli sa višeg nivoa, a tu je i niz igrača koji održavaju kontinuitet igranja na tom nivou. Vrlo su dobri u tome. Mekintajer je jedan od igrača koji će verovatno igrati sa posebnom motivacijom, imaju Jelinka, Nou... Konkretna ekipa sa konkrentim ciljevima. Mi smo u dobrom raspoloženju, pobedili smo svaku utakmicu do sada, ali treba biti dovoljno skroman i reći da pravi izazovi, bez potcenjivanja prethodnih rivala, tek slede. Posebno u ABA ligi, gde nas čeka utakmica sa Crvenom zvezdom. Od vitalne važnosti za nas je da zadržimo skromnost, poručio je Zagorac.

Bek Aleksa Avramović nada se nastavku dobrih rezultata i partija.

- Čeka nas teško gostovanje i možda najteže u sezoni, gde ćemo imati dva leta i dug put od Barselone do Andore. Znamo da je to jedna tipična španska ekipa koja igra sa dosta trčanja i igra jednu dobru košarku u poslednje vreme. Znamo od koga preti najveća opasnost, spremamo se. Čekaju nas dva teška gostovanja prvo Andori, pa Zvezdi. Nadam se da ćemo prikazati igru i energiju iz prethodnih utakmica, u kojima nemamo poraz. Nadam se da će tako ostati i posle ovog meča, rekao je Avramović novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Aleksa Avramović
foto: Starsport©

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track