SIN PARTIZANOVE LEGENDE ČEKA CRNO-BELE: Mario Nakić sa Andorom želi da zaustavi ŽOCA u pohodu na EVROKUP
Foto: Profimedia

prva mina

SIN PARTIZANOVE LEGENDE ČEKA CRNO-BELE: Mario Nakić sa Andorom želi da zaustavi ŽOCA u pohodu na EVROKUP

Košarka -

Budući srpski reprezentativac glavna pretnja po lidera ABA lige

Partizan želi da uspešnu seriju u Evrokupu nastavi i na gostovanju u Andori. Tamo ga čeka niko drugi do sin legende Partizana Ive Nakića, talentovani Mario Nakić (20) reprezentativac Srbije i momak koji je ponikao u slavnom Realu.

Zorica Nakić, Ivo Nakić
foto: Fejsbuk

Ivo Nakić bio je član čuvene generacije Partizana koja je 1992. godine osvojila evropsku titulu trijumfom u Istanbulu protiv Huventuda. Tada je trener crno-belih bio Željko Obradović, koji će predvoditi Partizan i protiv Andore, u sredu veče od 20.00 časova. Mario Nakić je sin Ive Nakića i Zorice Nakić, inače prve žene bivšeg tenisera Slobodana Živojinovića.

Mario Nakić
foto: Pritnscreen/Instagram

Mariov stariji brat je Filip Živojinović, za koga je mnogo vezan. Pre povratka u Španiju, mladi bek igrao je u belgijskom Ostendeu.

Mario Nakić
foto: Profimedia

U prošlom kolu Evrokupa Mario Nakić (20) protiv Hamburga u gostima (91:97) duel je završio sa 11 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. Pritom, mladi Srbin nije imao nijedan promašaj u šutu za dva (4/4), dok je sa linije penala bio na 3/5. Van linije 6,75 metara nije bio uspešan, te su njegova dva pokušaja bila neprecizna. Imao je indeks korisnosti 18.

Mario Nakić, Miloš Teodosić
foto: Printzscreen

Do pre dve godine dana vodila se polemika za koju reprezentaciju će igrati Mario Nakić, da li za Srbiju u kojoj je rođen i odrastao, ili za Hrvatsku odakle mu je otac. Susret i fotografisanje sa bivšim selektorom Aleksandrom Đorđevićem je otklonio sve nedoumice. Plus, na društvenim mrežama objavljuje fotografije sa Novakom Đokovićem i Milošem Teodosićem.

Sada ostaje samo da odličnim partijama zadobije poziv Svetislava Pešića i i zvanično obuče srpski dres. S obzirom koliko Kari voli da da šansu mladim košarkašima, ne sumnjamo da će mladi Nakić uskoro i zvanično zadužiti reprezentativnu opremu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track