SRBIN NAJGORE PROŠAO! NBA liga izrekla kazne: Nikola Jokić SUSPENDOVAN! Provokatore udarili samo po džepu!
Foto: Profimedia

epilog

SRBIN NAJGORE PROŠAO! NBA liga izrekla kazne: Nikola Jokić SUSPENDOVAN! Provokatore udarili samo po džepu!

Košarka -

Incident koji je uzdrmao košarkaški svet konačno je dobio svoj epilog - NBA liga je izrekla kazne za aktere.

Očekivano, najdeblji kraj izvukao je Nikola Jokić, koji je suspendovan na jednu utakmicu. To znači da će propustiti naredni meč koji Denver igra protiv Indijane.

"Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić suspendovan je na jedan meč zbog namernog guranja sa leđa Markifa Morisa, koji je potom pao na pod", navodi se u saopštenju lige.

Čovek koji je započeo sve, provokator Markif Moris, dobio je smo novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dolara. Kažnjen je i košarkaš Majamija Džimi Batler, koji je nakon incidenta otvoreno pozivao Jokića na tuču. Moraće da plati kaznu od 30.000 dolara.

"Moris je kažnjen sa 50.000 dolara zbog nesportske lične na Jokiću koja je izazvala incident. Situacija u kojoj je Jokićč isključen desila se na 2:39 do kraja meča u kome je Denver sa 113:96 pobedio Majami na domaćem terenu. Uz to Džimi Batler je kažnjen sa 30.000 dolara jer je pokušao da se umeša u incident i jer nije pratio pravila NBA vezana za bezbednost", navodi se u obrazloženju odluke.

Podsetimo, u utakmici odigranoj u noći izmedju ponedeljka i utorka srpski centar isključen je 2:39 minuta pre kraja, nakon što je snažno sa leđa udario Morisa, koji ga je pre toga udario laktom. Obojica su tada isključeni.

Jokić je posle utakmice rekao da je napravio glup potez i da se loše oseća.

U priču o incidentu uključila su se braća umešanih košarkaša - Strahinja i Nemanja Jokić, kao i Markus Moris, koji su na Tviteru razmenjivali poruke i poziv na obračun.

Denver će 29. novembra igrati na gostovanju protiv Majamija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track