PARTIZAN DOČEKUJE BUDUĆNOST: Bek Podgoričana oprezan: Igraju agresivno, biće prava borba!
Foto: Starsportphoto

Derbi kola

PARTIZAN DOČEKUJE BUDUĆNOST: Bek Podgoričana oprezan: Igraju agresivno, biće prava borba!

Košarka -

Utakmica između Partizana i Budućnosti na programu je sutra sa početkom u 21 čas u Štark Areni. Posle derbija u Beogradu, sledi mini pauza, zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Partizan ima isti učinak kao i Budućnost u Evrokupu (4-1), ali pobedu više u elitnom regionalnom društvu (6-2). Ono što je već sada sigurno, šampion Crne Gore u derbi koji sledi, ulazi bez Vilija Rida, Edina Atića i Igora Drobnjaka.

Ovi igrači nisu bili u sastavu ni protiv Cedevita Olimpije, a Budućnost je slavila u ovom meču sa 91:60, posle sjajne igre u oba smera, od prvog do poslednjeg minuta. MVP je bio sjajni Džastin Kobs, koji je ubacio 33 poena, ali jedan od junaka, bio je kao protiv Virtusa i Valensije, Petar Popović.

Neutralisao je Džejkoba Pulena, koji je ubacio sedam poena.

S druge strane, Popović je uz 13 poena, imao tri skoka, pet asistencija i tri ukradene lopte. Uoči duela sa Partizanom, uloga favorita je u rukama izabranika Željka Obradovića pre svega zbog domaćeg parketa i verovatno velikog broja navijača u Areni.

Petar Popović
foto: Profimedia

- Partizan je neosporno izuzetno kvalitetna ekipa sa jakim pojedincima na svim pozicijama. Nismo imali vremena da se odmorimo posle pobede nad Cedevita Olimpijom, odmah smo počeli sa pripremama za duel koji nas očekuje u Beogradu. Upoznati smo sa kvalitetom Partizana.

Odgledali smo nekoliko mečeva iz ove sezone. Radi se o ekipi koja igra agresivno na oba kraja terena. Moramo biti spremni na jednu zahtevnu utakmicu, kako fizički, tako i mentalno. Pripremamo se, nismo u kompletnom sastavu, ali u ovom momentu mogu da obećam veliku borbu u meču koji sledi, rekao je Popović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track