ZVEZDINA LEKCIJA STUDENTIMA Crveno-beli silni u Podgorici, domaćin nemoćan protiv evroligaša
Foto: SC Derby/ABA liga

aba liga

ZVEZDINA LEKCIJA STUDENTIMA Crveno-beli silni u Podgorici, domaćin nemoćan protiv evroligaša

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde lako su izašli na kraj na gostovanju Studentskom centru u Podgorici.

Rezultat poslednje utakmice 9. kola ABA lige bio je 99:67 (19:27, 21:22, 8:23,19:27), a crveno-beli su iskoristili kvalitet i lako stigli do trijumfa protiv novajlije u regionalnom takmičenju.

Dugo nije ekipu Dejana Radonjića služio šut kao u ponedeljak uveče u "Morači", pa je za Studentski centar bila nemoguća misija da izbegnu prvi poraz na domaćem terenu ove sezone.

Radonjić je ponovo mogao da računa na Nikolu Kalinića, Nejta Voltersa i Luku Mitrovića, a odličan doprinos su dali svih 12 igrača na koje je računao trener.

Petorica igrača Zvezde postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 14 poena. Kalinić je postigao 12 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, a Branko Lazić 11 poena.

Ognjen Dobrić i Nejt Volters u pobedi su učestvovali sa po 10 poena, Ognjen Kuzmić sa osam poena i četiri skoka, a Dejan Davidovac sa sedam poena i šest skokova.

U crnogorskoj ekipi najefikasniji su bili Boris Tišma sa 13 poena i Tomislav Ivišić sa 12 poena uz šest skokova. Po osam poena dodali su Džastin Edvards, Kajl Vinales i Flečer Megi.

Posle devet kola u regionalnom takmičenju Zvezda ima skor od osam pobeda i jednog poraza, koliko ima i Partizan.

Studentski centar ima četiri pobede i pet poraza. U sledećem kolu Zvezda će 6. decembra dočekati Cibonu, a Studentski centar će dan ranije u podgoričkom derbiju igrati kao gost protiv Budućnosti..

Studentski centar - Crvena zvezda 67:99 (19:27, 21:22, 8:23,19:27)

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

Kraj meča - Crveno-beli su lako stigli do pobede na gostovanju u Podgorici.

37. minut - 64:91 - Holins je završio utakmicu zbog pete lične greške, a Ivišić i Ivanović su poentirali.

36. minut - 62:87 - Lak posao za Kuzmića i njegovi poeni. Domaćin lako gubi lopte u završnici utakmice.

35. minut - 62:85 - Zvezda stiže do poena i preko slobodnih bacanja, zahvaljujući Ivanoviću i Davidovcu.

34. minut - 60:81 - Vezao je četiri poena Edvards, a to je presekao Ivanović još jednom trojkom.

32. minut - 56:78 - Radonjić je tražio tajm-aut nezadovoljan zbog odbrane njegove ekipe nakon trojke Tišme.

Treća četvrtina:

30. minut - 48:72 - Dva koša iz igre i četiri slobodna bacanja su pogodili košarkaši Studentskog centra.

28. minut - 44:65 - Jubilarnu, 10. trojku za crveno-bele je pogodio Branko Lazić.

27. minut - 44:62 - Nastavlja se katastrofalna igra u napadu Studentskog centra, ali ipak je domaćin stigao do poena sa linije slobodnih bacanja.

26. minut - 42:60 - Sa druge strane, novi poeni Dobrića. Zvezda je u trećoj četvrtini verovatno završila posao u 9. kolu.

25. minut - 42:58 - Ništa ne polazi za rukom domaćinu, za pet minuta treće deonice postigli su tek dva poena.

22. minut - 42:56 - Pored šuta, probleme Studentskom centru pravi i Zvezdin skok u napadu. Nakon novog je do poena stigao Kalinić, a prethodno je flouter pogodio Dobrić.

21. minut - 42:52 - Nije pogodio Simonović, ali jeste Volters. Njegova druga trojka na utakmici.

Druga četvrtina:

20. minut - 40:49 - Odlično igra Tišma u napadu, stigao je do novih poena. Na drugoj strani, Zvezda niže dobre akcije, a problem domaćinu pravi Mitrović.

17. minut - 29:44 - I Volters može da pogodi trojku što je i pokazao upravo. Usledeli su poeni Tišme, Mitrovića, zatim Starovlaha, a onda tehnička greška za Dejana Radonjića. Trener Zvezde je iznerviran zbog odluke sudija da ne dosude faul nad Mitrovićem. Kažnjen je zbog protesta.

14. minut - 25:39 - I nova trojka Dobrića. Dugo nije šut ovako dobro služio Zvezdu kao u prvom poluvremenu u Podgorici.

15. minut - 22:36 - Odlično funkcioniše šut Zvezde, sada je trojku pogodio i Dobrić. Ukupno, šest od 11 šuteva za tri poena su pogodili crveno-beli.

13. minut - 19:33 - Druga trojka Simonovića na utakmici i tajm-aut Žakelja.

12. minut - 19:30 - Minute bez poena na obe strane prekida Nikola Ivanović trojkom.

11. minut - 19:27 - Bez poena za goste u prvom napadu druge četvrtine, a identičan je bio ishod na drugoj strani.

Prva četvrtina:

10. minut - 19:27 - Ivišić pa Simonović, trojka za trojku, pa onda i Holins pogađa sa distance! Na kraju prve četvrtine Megi je pogodio "cirkuski" šut uz zvuk sirene.

8. minut - 14:19 - Čist zicer je promašio Lazić, što je domaćin kaznio, ali na drugoj strani dobri potezi Holinsa.

7. minut - 10:17 - Odlična saradnja Stefana Markovića i Luke Mitrovića završena je poenima Mitrovića, a nakon faula Branka Lazića Megi je pogodio tri slobodna bacanja.

5. minut - 5:13 - Sada i trojka Kalinića! Nakon što je propustio utakmicu protiv Reala, vratio se u tim i, deluje da je odlično raspoložen.

4. minut - 5:10 - Atraktivno zakucavanje Kalinića, nakon što je seriju loših napada prekinuo Ivišić.

3. minut - 3:6 - Serija nerealizovanih napada na obe strane.

2. minut - 3:6 - Trojka Borisa Tišme, zatim i promašaj Dobrića nakon kojeg je do novih poena stigao Kuzmić, a onda lagano polaganje za Voltersa koji se vratio u sastav posle pauze u Evroligi..

1. minut - 0:2 - Utakmica je počela, a prve poene postigao je Kuzmić zakucavanjem nakon asistencije Kalinića.

Uoči meča:

Duplo kolo Evrolige donelo je crveno-belima dva uzastopna poraza na gostovanju Baskoniji i Real Madridu, pa ekipi Dejana Radonjića sada predstoji povratak regionalnom takmičenju, a navijači se nadaju i pobedama.

Pobedom bi Zvezda otišla na deobu prvog mesta i izjednačila bi se sa Partizanom i učinkom od osam pobeda uz jedan poraz, a novajlija iz Podgorice ima sasvim pristojan učinak, ukupno po četiri pobede i poraza, dok su na domaćem terenu još uvek bez poraza.

Važno je napomenuti da je tri pobede Studentski centar na domaćem terenu zabeležio protiv Zadra, Cibone i Borca, ekipa koje ne mogu da se porede sa kvalitetom na kakav može da računa Dejan Radonjić.

Trener crveno-belih očekuje sve, samo ne lak posao za njegovu ekipu.

- Posle žestokog ritma i 4 utakmice u 7 dana, mečeva sa Asvelom, Partizanom i dve utakmice u Španiji protiv Baskonije, uz putovanja, sledi meč sa ekipom koja je prikazala dobru igru i iznenadila mnoge svojim nastupima u ABA ligi. Uz sve to nisu izgubili meč u Podgorici u dosadašnjem toku lige. Predstavljaju skup iskusnih i vrlo mladih i talentovanih igrača, moraćemo da odigramo dobru utakmicu u ponedeljak u Podgorici kako bi došli do cilja - rekao je Radonjić.

Sa druge strane, Andrej Žakelj, koji sedi na klupi Studentskog centra, najavljuje veliku borbu protiv aktuelnog šampiona.

- Očekuje nas psihički laka, ali fizički zahtevna utakmica i za to se spremamo. Dobrom pripremom, fokusom i intenzitetom možemo da odigramo dobar meč. Nastojaćemo da nametnemo ritam koji nama odgovara, iako znamo da to neće biti lako, naprotiv. Iskreno, jedva čekamo da meč počne. Imamo ogroman motiv, borićemo se od prvog do poslednjeg minuta, sa ciljem da budemo kokurentan rival. Da li ćemo uspeti u tome, teško je proceniti, jer je Zvezda izuzetno, izuzetno kvalitetna ekipa - poručio je Žakelj.

Kurir sport

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track