ZVEZDA PONOVO NA VRHU UZ PARTIZAN: Crveno-beli u meču punom prekida pobedili Cibonu! Sudije nervirale navijače, Kalinić odličan
Foto: Starsport

ABA liga

ZVEZDA PONOVO NA VRHU UZ PARTIZAN: Crveno-beli u meču punom prekida pobedili Cibonu! Sudije nervirale navijače, Kalinić odličan

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu u 10. kolu ABA lige rezultatom 86:72.

Crveno-beli su tako ponovo stigli na vrh regionalnog takmičenja gde dele prvo mesto sa Partizanom sa učinkom od devet pobeda i jednim porazom.

Nije krenulo savršeno za ekipu Dejana Radonjića u dvorani Aleksandar Nikolić. Prva deonica utakmice, koja se poprilično odužila zbog čestih kraćih pauza, završena je rezultatom 15:17, iako je izgledalo da će biti još manje efikasna.

U nastavku je proradio Zvezdin šut, pa je gostima bilo teže da isprate ritam aktuelnog prvaka koji je stigao do sedme uzastopne pobede u ABA ligi.

Kalinić je još jednom odigrao odličnu utakmicu i u drugoj četvrtini je pokrenuo crveno-bele koji su na poluvremenu imali 40:31.

Još u prvom poluvremenu videlo se da će utakmica potrajati duže nego što je to obično slučaj. Sudije su često pravile kraće pauze što je smetalo navijačima u dvorani Aleksandar Nikolić, a isto je bilo i u drugom poluvremenu.

I u nastavku su crveno-beli bili odlični u šutu za tri poena i upravo njim su napravili razliku u onodu na Cibonu. Ostin Holins je odigrao dobar meč na obe strane, pogodio je tri trojke, a u važnim momentima, Kalinić je vezao dve trojke.

Bilo je to kada je, serijom od 9:0 Cibona stigla do samo tri poena zaostatka. Najbolji igrač Zvezde je time odbio nalet Zagrepčana, a u poslednjoj deonici je Zvezda išla i do maksimalnih 16 poena prednosti.

Čak i u završnici nije moglo bez prekida. Iako nije izgledalo da Cibona može do preokreta, gledali smo penal završnicu do samog kraja.

Zvezdu su predvodili Nikola Ivanović sa 15 poena i šest asistencija i Nikola Kalinić sa 15 poena, tri skoka i tri ukradene lopte. Ostin Holis dodao je 13 poena, a Ognjen Dobrić 12 poena i četiri skoka.

U zagrebačkoj ekipi najefikasniji je bio Roko Prkačin sa 16 poena i četiri skoka, a Amar Gegić postigao je 13 poena, uz sedam skokova i pet asistencija. Lovro Gnjidić utakmicu je završio sa 10 poena i šest asistencija.

1 / 10 Foto: Starsport

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Kraj meča! Crvena zvezda - Cibona 86:72

Deveta pobeda Crvene zvezde u 10. kolu ABA lige.

39. minut - 82:72 - Novi poeni Ivanovića, a onda i trojka Riversa.

38. minut - 80:69 - Čak i sada navijači negoduju zbog odluka sudija, a isto čini i Dejan Radonjić koji je ponovo ušao u raspravu sa arbitrima, a Dobrić je trojkom verovatno stavio tačku na pitanje pobednika.

37. minut - 77:67 - Ne ide u nastavku crveno-bele sa linije slobodnih bacanja, sada je Ivanović pogodio jedan od dva šuta. Sa druge strane baš preko slobodnih bacanja Prkačin smanjuje na 10 poena zaostatka.

36. minut - 76:63 - Tajm-aut je tražio Radonjić nakon serije Cibone. Kuzmić je potom došao do poena.

34. minut - 74:58 - Maksimalnih 16 poena prednosti za Zvezdu nakon što je Kalinić pogodio uz dodatno slobodno bacanje.

33. minut - 71:58 - Stigao je i Ivanović do dvocifrenog broja poena, onda i njegova dobra reakcija u odbrani.

32. minut - 65:56 - Koš za koš na startu poslednjih 10 minuta, a onda dve vezane greške Cibone.

Treća četvrtina:

30. minut - 63:54 - Pogađa i Dobrić trojku, Na drugoj strani, Rivers pogađa uz faul, a zatim i dodatno slobodno bacanje, a to su bili i poslednji poeni u trećoj deonici.

28. minut - 60:48 - Posle nervoze na početku treće četvrtine, crveno-beli opet imaju kontrolu na utakmici. Nova trojka Holinsa odvela je ekipu ponovo do 12 poena prednosti.

25. minut - 51:42 - Druga vezana trojka za Kalinića i opet su navijači i Radonjić imali primedbu, ovaj put su želeli i dodanto slobodno bacanje za Kalinića. Zvezda je promašila šest od sedam slobodnih bacanja u drugom poluvremenu.

24. minut - 48:42 - Kalinić je u važnom momentu pogodio trojku, potom i odličan potez Stefana Markovića.

23. minut - 43:40 - Ni tri minuta nije prošlo u drugom poluvremenu, a navijači Zvezde već tri puta su iskazali nezadovoljstvo. Prvo su arbitri prema mišljenju pristalica crveno-belih predugo gledali snimak kako bi odredili da li je Gnjidić pogodio za dva ili tri. Potom je problem bio jedan faul Stefana Marković i na kraju odluka da Dejan Radonjić dobje tehničku grešku.

21. minut - 43:34 - Ni 15 sekundi nije prošlo u trećoj četvrtini, a Ostin Holins je već pogodio trojku. Uzvratio je trojkom Gnjidić.

Druga četvrtina:

20. minut - 40:31 - Jedno od dva slobodna bacanja je pogodio Branković, a poluvreme je završeno pogotkom Dobrića koji nije priznat zbog isteka vremena.

19. minut - 40:30 - Volters dolazi do poena. Prvo dvojka, a onda i trojka nakon komične situacie ispod koša Cibone.

18. minut - 35:27 - Prkačin je pogodio prvu trojku za Cibonu na utakmici, na drugoj strani serije grešaka Zvezde.

16. minut - 33:23 - Odlično igra Holins i u defanzivi, kao i Branko Lazić koji je iznudio faul u napadu, a potom i poentirao na drugoj strani. Seriju crveno-belih prekinuo je Prkačin.

15. minut - 31:21 - Bez rešenja Cibona u drugoj četvrtini. Crveno-beli su serijom od 12:0 uspostavili kontrolu na meču, a dvocifrenu prednost domaćinu donela je trojka Ostina Holinsa.

14. minut - 26:21 - Jaki minuti Crvene zvezde. Kalinić daje ozbiljan doprinos u tome.

13. minut - 22:21 - Treća trojka na utakmici za domaćina, pogodio ju je Dejan Davidovac nakon odlične finte šuta kojom je izbacio protivničkog igrača sa terena. Cibona van linije za tri poena za sada svih sedam promašaja.

12. minut - 19:19 - Odlični potezi Kalinića, prvo u odbrani, a onda i u napadu.

Prva četvrtina:

10. minut - 15:17 - Kako je krenulo, na kraju je ispalo i dobro kada je reč o efikasnosti u prvoj četvrtini. Zanimljivo je da su sve poene za Cibonu postigla tri igrača: Gnjidić 7, Prkačin 6, Rivers 4.

Utakmica je počela minutom ćutanja za Stevana Jelovca.

8. minut - 8:10 - Roko Prkačin je pokrenuo Cibonu. Njegovih četiri poena u prvoj deonici. Najviše zahvaljujući njemu, gosti imaju prednost.

4. minut - 5:0 - Nema puno poena na startu utakmice. Cibona još uvek bez pravog napada, a trojku za crveno-bele je postigao Nejt Volters.

2. minut - 2:0 - Prvi koš delo je Ognjena Kuzmića.

1. minut - 0:0 - Utakmica je počela. Lazićev šut za tri poena bio je prvi na meču, ujedno i prvi promašaj. Crveno-beli će danas igrati bez Erona Vajta i Marka Simonovića.

Nešto više od sedam godina je prošlo bez trijumfa Cibone protiv današnjeg rivala, a u meču koji se igra u dvorani Aleksandar Nikolić, crveno-beli su veliki favorit za pobedu.

Zvezda će protiv sedmoplasirane Cibone igrati za sedmu uzastopnu pobedu, dok je treneru Zagrepčana, Vladimiru Jovanoviću navodno uzdrman status u klubu zbog zabeleženih partija i rezultata.

Mediji u Hrvatskoj čak prenose da je utakmica u Beogradu poslednja na kojoj Jovanović vodi Cibonu.

Sa druge strane, Zvezda se vraća regionalnom takmičenju nakon velike pobede na gostovanju Zenitu u Evroligi, a o meču protiv Cibone je govorio Dejan Radonjić.

- Nakon utakmice sa ekipom Zenita okrećemo se obavezama u ABA ligi i sledećem protivniku ekipi Cibone. Radi se o mladoj i talentovanoj ekipi, pa ćemo pokušati odgovornom i skoncentrisanom igrom da opravdamo ulogu favorita u ovom meču. Mi želimo da opravdamo ulogu favorita u ovom meču, ali do bodova ćemo doći samo odgovornom i čvrstom igrom jer želimo da nastavimo sa pobedama pred seriju mečeva u kratkom vremenskom periodu koja nam sledi tokom ove i naredne nedelje - trener Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track