HVALA TI, STEVANE! Tomašević: Bio sam u šoku kad sam strašnu vest, Jelovac je bio momak ogromnog srca
Foto: Starsport©

Tuga za sjajnim košarkašem

HVALA TI, STEVANE! Tomašević: Bio sam u šoku kad sam strašnu vest, Jelovac je bio momak ogromnog srca

Košarka -


Tragična smrt srpskog košarkaša Stevana Jelovca potresla je ceo svet. Momak, koji je bio u naponu snage, doživeo je moždani udar na treningu svog kluba AEK 14. novembra, a ispostavilo se da je to bilo kobno po njegov život.

Svi su se nadali da će Jelovac pobediti u najvažnijoj utakmici, ali tužna vest stigla je u nedelju uveče - u Kliničkom centru Vojvodina izgubio je životnu bitku.

Stevan će ostati upamćen kao veliki borac, kao neustrašiv košarkaš. Tako je bilo i kada je dobio naknadni poziv za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Stevan Jelovac
foto: Starsport©

Iako je znao da ga najverovatnije neće biti među 12 putnika na Mundobasket, Stevan je igrao sjajno, praktično je bio najzaslužniji što su se "orlovi" plasirali na to veliko takmičenje. Sećamo se kako je u ključnom meču u kvalifikacijama Austrijancima dao 22 poena, blistao je u Beogradu, kada je Grcima ubacio 12, a Estoncima 19.

Generalni sekretar KSS tada je bio Dejan Tomašević, koji je konstantno bio uz reprezentaciju. Smrt Stevana Jelovca i njega je izuzetno pogodila.

Dejan Tomašević
foto: Starsport©

- Bio sam šokiran kada sam čuo tužnu vest, nisam znao šta da mislim, kažem... Bilo mi je izuzetno teško. Stevana pamtim kao divnog momka ogromnog srca, koji je uvek bio raspoložen, hteo da pomogne u svakom trenutku. Tako je bilo i tada u kvalifikacijama, odazvao se odmah, veoma brzo uklopio u sistem selektora Đorđevića. Odigrao je odlično te utakmice - priseća se Tomašević i dodaje:

- Verovao sam do poslednjeg trenutka da će uspeti da se izvuče, da pobedi. Ne znam šta da kažem... Njegovoj porodici izražavam najiskrenije saučešće.

Dan pre nego što je sjajni košarkaš preminuo saigrači iz grčkog AEK su mu posvetili pobedu, ranije su to učinili i košarkaši Srbije pred meč sa Letonijom. Nažalost, Stevan nas je prerano napustio, ali ostaće u večnom sećanju.

P. G. / Kurir sport

Bonus video:

00:36

Umro košarkaš Stevan Jelovac od posledica moždanog udara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track